Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Az égiek is megsíratták

Hozzátartozók, szurkolók és jóérzésű sportbarátok előtt avatták fel Marian Cozma szobrát a Veszprém Arénánál.

Ítéletidő, gyász, megható pillanatok jellemezték a szertartást, melynek végén beteljesült Remport Csaba, a Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke által elindított kezdeményezés, mellyel méltó emléket állítottak az elhunyt Óriásnak.
 
A hideg és hóesés ellenére benépesült a Veszprém Aréna előtti tér, az érdeklődők kíváncsian várták a letakart emlékmű felavatását. A beszédek elhangzása előtt sokan tiszteletét tették Marian Cozma sálakkal díszített képe előtt, és mécseseket helyeztek el. Az emlékező tömeg kivetítőn is figyelemmel kísérhette a szertartást, ahol elsőként Remport Csaba mondott köszönetet mindazoknak, akik az emlékmű létrejöttét támogatták.
 
avatas0.jpg
 
- Egy olyan emberről kellett szobrot készíteni, akit Veszprémben szinte mindenki ismert. Hiszem, hogy Mihály Gábor olyan szobrot alkotott, ami méltó emléket állít játékosunknak, ami visszatükrözi a mindenkiben megmaradt Marianról a nagyságot, a benne lakozó erőt, a küzdeni tudást, a közvetlenséget, a józanságot és a szelídséget. Példaértékű összefogást tapasztalhattunk az elmúlt egy évben, nemcsak határainkon innen, hanem azon túl is. Az emlékművet közösen hoztuk létre, bízom benne, hogy mindenki a magáénak tudja majd érezni – mondta néha elcsukló hangon Remport Csaba.
 
A szoboravatáson beszédet mondott Debreczenyi János, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, Mocsai Lajos, az MKB Veszprém KC mesteredzője, Dejan Peric, csapatkapitány, Ireny Comaroschi, Románia budapesti nagykövete, Neculai Ontanu, Bukarest II. kerületének polgármestere, és végül Petre Cozma, Marian édesapja.
 
avatas05.jpg
 
– Itt állunk a Veszprém Aréna előtt, és egyetlen emberként, egyetlen nagy családként újra átéljük a csapást. Még most is nagyon szenvedünk, úgy érezzük, mintha egy nehezen gyógyuló seb lenne a lelkünkben, melynek forradása örökre megmarad. Ez a veszteség nagyon megviselt minket, de még jobban eggyé kovácsolta a várost és a csapatot. Veszprém lakossága példát mutatott a világnak, megmutattuk, hogyan kell a két nemzetet súlytó tragédiát méltóképpen elviselni. Veszprém egy nagy ajándékot, egy személyes példamutatást is kapott: Petre Cozma, aki egyetlen fiát veszítette fel, olyan példát mutatott nekünk és a világnak emberi tartásból, a fájdalom elviseléséből, megértésből, megbocsájtásából, amire nem találok szavakat. Veszprém város ugyanúgy testvérként szeret téged és családod minden tagját, mint ahogy Mariant szerettük. Ezt a szeretet fejezi ki a mellszobor, amit most leleplezünk – emlékezett Debreczenyi János.
 
avatas06.jpg
 
- Amióta elvesztettük Mariant, nagyon megváltozott az életünk. Az az erkölcsi és spirituális kapcsolat, ami köztünk és Marian között az öltözőben és a pályán van egy egészen más hangulatot teremt, mióta elveszítettünk. A mögöttünk látható szoborhoz vezető út, amit most a hó miatt nem láthatunk, egy megszakadó életvonalat szimbolizál, és olyan műben végződik, melyben a sportoló mozdulata az ég felé néz. Rendkívül fontos dolog, hogy ez nem egy sportszobor, hanem egy sportoló ember szobra, aki hozzájárult ahhoz, hogy a veszprémi kézilabda csapat az egész világon elismert lett és méltón képviseli városunkat. Nem csak egy szobor átadásáról van szó, hanem hogy felhívja a figyelmet, hogy a jövőben ilyen ne történhessen meg. Ez a szobor Cozma Marianról két ország közötti olyan kapcsolatot teremt, amit nagyon sokan nem tudtak eddig elképzelni-mondta Mocsai Lajos a szobrot felállítató kuratórium elnöke.
 
- Nem hiszek abban, hogy az idő minden sebet begyógyít, az élet Mariannal és az élet Marian nélkül óriási különség. Nincs olyan nap, amikor ne gondolnék Marianra, ott volt velem a sorsdöntő BL-mérkőzéseken is, látom a szemeim előtt, amikor ökölbe szorított kézzel, extázisban fut hátra egy-egy megszerzett gól után. Mindig ott van velünk a pályán- mondta Dejan Peric, az MKB Veszprém KC csapatkapitánya.
 
avatas1.jpg
 
- Fogadjátok a családom és a népem áldását, úgy szeretlek titeket, ahogy a fiam is szeretett benneteket - mondta Petre Cozma, majd az avatást követő sajtótájékoztatón meghatóan fejezte ki tiszteletét az egész országnak: - Emberségetek és jóságotok határtalan, nem tehetek mást, mint meghajolok előttetek.
 
Petre Cozma Veszprém város tiszteletbeli polgára címet és a Sportújságírók Szövetsége Tisztelet és hála különdíját vehette át. Emlékérmet kapott a város önkormányzatától a szobor megvalósításában aktívan tevékenykedő Remport Csaba, a Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke, Domonkos Miklós ezredes, a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér bázisparancsnoka, Halász István, a Pannonterv Veszprém Kft. ügyvezető igazgatója és Horváth Zoltán, Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. városgazdálkodási igazgatója.

2010. február. 08. 13:55


Tabellák

BL tabella
Bajnokság tabella
Az A csoport végeredménye  
1. Barca Lassa 24
2. Telekom Veszprém 20
3. HC Vardar
19
4. PGE Vive Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen
14
6. HC Meshkov Brest
9
7. Montpellier HB 7
8. IFK Kristianstad 5
 
Az alapszakasz állása   
1. MOL-Pick Szeged 43
2. Telekom Veszprém
32 
3. Grundfos Tatabánya KC 30
4. Csurgói KK
25
5. Balatonfüredi KSE
24
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 22
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.03.10.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.03.10.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.03.10.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

2019.03.17. Szeged - Veszprém (fotó: Vörös Dávid)

2019.03.10. FTC - Veszprém (fotó: Vörös Dávid)

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2019. március 26. (kedd), 18:00
Komló
Veszprém
K&H Liga
2019. március 24. (vasárnap), 18:00
Sporting
28
Veszprém
30
VELUX EHF Bajnokok Ligája

Névadó partnereink