Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Beharangozó 1. rész: Légiósaink az Európa-bajnokságon

Hat külföldi játékosunk készül az EB-re hazája válogatottjában.
 

 
Két részes beharangozó sorozatunkban a horvátországi Európa-bajnokságot vesszük górcső alá, természetesen veszprémi szempontból. Az első részben csapatunk válogatott légiósainak felkészülését és csoportját vizsgáljuk meg, míg holnap, egy nagyobb cikk keretein belül, a magyar válogatottról közlünk írást.
 
Szlovénia: Gasper Marguc és Blaz Blagotinsek
 
A szlovén válogatott 3 felkészülési mérkőzést játszott januárban. Az elsőn, január 4-én, 31:19-re verte Irán nemzeti együttesét, majd következett két találkozó a szerbek ellen. Az első meccsen 36:32-es eredmény született. Blagotinsek és Marguc is 5-5 gólt szerzett. A második találkozót tegnap rendezték, és szintén szlovén siker született. A végeredmény 33:25 lett. A szlovén kézilabda-válogatott veretlen felkészülést követően utazik tehát Horvátországba. Szlovénia sorrendben Macedóniával, Németországgal és Montenegróval találkozik majd az EB-n.
 
SLO_gasi.jpg
 
Szerbia: Petar Nenadic
 
A szerbek, a szlovénokhoz hasonlóan, 3 edző meccsel készültek az előttünk álló kontinens viadalra. Nenadic és csapata azonban mind a 3 mérkőzést elveszítette. Először a macedónoktól kaptak ki hazai pályán. A 29:32-es végeredményt hozó mérkőzésen Petar 3 gólig jutott. A következő két mérkőzés a már említett szlovénok elleni oda-visszavágó volt. Az eredmény már ismert, az első találkozón Nenadic 4 gólt lőtt. A szerbek a nyitómérkőzésen egyből pályára is lépnek a házigazda horvátok ellen, majd Svédország és Izland következik a csoportban.
 
SRB_petar.jpg
 
Norvégia: Kent Robin Tonnesen
 
A norvég válogatott a Franciaországban rendezett Golden League sorozatban szerepelt az EB előtt. A felkészülésnek szánt négyes tornán a házigazdák mellett a dán és az egyiptomi nemzeti csapat szerepelt. Norvégia a 3 meccsből 2 alkalommal hagyta el győztesen a pályát. Egyből a nyitófordulóban 32:27-re kikapott Franciaországtól, Kent itt 4 alkalommal talált a hálóba. A második összecsapáson 25:27-re legyőzték Dániát, ahol játékosunk kétszer volt eredményes. A harmadik találkozón a mindenki által legyőzött Egyiptom ellen nyertek, 31:28-ra. Norvégia EB csoportjában Franciaország, Fehéroroszország és Ausztria található. Norvég légiósunkat az EHF beválasztotta aközé a 3 jobbátlövő közé, akiktől kimondottan sokat várnak ezen az Európa bajnokságon. Az erről készült videót alább megtekinthetik.
 
 
Macedónia: Dejan Manaskov
 
Manaskov macedón válogatottja egyetlen felkészülési meccset játszott, a szintén már említett szerbek ellenit. Dejan ezen a mérkőzésen nem játszott, azonban így is bekerült az EB-re utazó keretbe. A macedónok Szlovénia ellen kezdik meg szereplésüket a tornán, szombaton, majd Montenegróval néznek szemben, és végül Németország ellen fejezik be a csoportküzdelmeket.
 
MKD_dejan.jpg
 
Horvátország: Mirko Alilovic
 
Horvát kapusunk kisebb kihagyás után tér vissza nemzeti csapatához, amivel mindössze egyetlen felkészülési meccset játszottak az EB előtt. A spliti Spaladium Arénában fogadták Montenegró nemzeti csapatát. A végeredmény 25:22 lett. Csoportjukban Szerbia, Svédország és Izland szerepel még.
 
IMG_1387_original.jpg
 
Bosznia-Hercegovina: Mirsad Terzic
 
Amíg az európai válogatottak többsége az Európa bajnokságra készül, addig Mirsad Terzic és a bosnyák válogatott világbajnoki selejtezőkön vesz részt. Játékosunk tegnap Svájc ellen lépett pályára, ahol 21:24-es győzelemnek örülhetett. A védekező specialista 2 gólt is szerzett, így Ő is, és csapata is bizakodva várhatja a január 13-án esedékes visszavágót hazai pályán.
 
BIH_terza.jpg
 
Az itthon maradt Telekom Veszprém játékosok – Nagy László, Momir Ilic, Andreas Nilsson, Reanto Sulic, Cristian Ugalde és Dragan Gajic - január 15-én kezdik meg a felkészülést a szezon második felére, együtt edzve a Gulyás István-Tombor Csaba edzőpáros vezette junior csapatunkkal. A hétfői program rögtön konditermi edzés lesz, az azt követő napokban futás, súlyzózás és labdás edzés egyaránt szerepel menetrendben. Két sérültünk – Győri Mátyás és William Accambray – súlyos sérülésüket követően végzik egyéni rehabilitációs programjukat.
 
Képek: Rokometna zveza Slovenije Facebook, francehandball2017.com, hrs.hr, klix.ba

2018. január. 11. 13:31


Tabellák

BL tabella
Bajnokság tabella
A B csoport állása  
1. PSG Handball 18
2. SG Flensburg-Handewitt 14
3. Telekom Veszprém
13
4. THW Kiel 11
5. PDE Vive Kielce
8
6. HC Meshkov Brest
7
7. RK Celje Pivovarna Lasko 5
8. Aalborg Handbold 4
 
Az alapszakasz állása  
1. Telekom Veszprém 30
2. MOL-Pick Szeged
26 
3. Grundfos Tatabánya KC 24
4. Balatonfüredi KSE
24
5. Eger SBS Eszterházy
17
6. CYEB Budakalász 15
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2017.12.23.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2017.12.23.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2017.12.23.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

2017.12.21. Veszprém - Orosháza 37-20

2017.12.17 Csurgó - Veszprém 19-33

2017.12.14 Veszprém - Cegléd 41-15

2017.12.10. Grundfos Tatabánya KC - Telekom Veszprém 28:31

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2018. február 3. (szombat), 18:00
Gyöngyös
Veszprém
K&H Liga
2017. december 20. (szerda), 18:00
Veszprém
37
Orosháza
20
K&H Liga

Névadó partnereink