Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Beharangozó: Veszprém – Flensburg

Ötödik alkalommal juthatunk a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.
 

 
Szombaton 17:30-kor az SG Flensburg-Handewitt lesz a Telekom Veszprém vendége a VELUX EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. A találkozót élőben közvetíti a Sport 1.
 
14225.jpg
 
Múlt hét szerdán rendezték a BL negyeddöntő ezen párharcának első felvonását, amikor is a Telekom Veszprém Németországba látogatott a Bundesliga regnáló bajnokához. A mérkőzést jobban is kezdte a Flensburg, az első pár percben már 3:0-ra vezettek. A Veszprém nem szeppent meg a nagy rohamtól, és az első félidő 13. percében maga javára fordította a meccset, amelyet a végéig nem is engedett ki a kezéből. A szünetre még visszatornázta magát a hazai csapat 15:15-re, de jött a második játékrész, és Mikler Roland. Az első 15 percben mindössze egyszer tudott betalálni a Flensburg, Roli pedig közel 80%-al védte kapuját. Ez a negyedórás kihagyás a németeknél megbosszulta magát, hiszen ebben a periódusban hét gólja maradt megválaszolatlan a Veszprémnek. Ezt a különbséget nagyjából tartotta is az „Építők”, a végén pedig hat góllal nyerte meg a nagyon fontos idegenbeli találkozót. A meccs egyik legjobbja támadásban Andreas Nilsson volt, aki hatszor volt eredményes.
 
A Bundesligában otthon lépett pályára a Flensburg hétközben, amikor a Lipcsét fogadták. A találkozót megnyerte következő ellenfelünk 27:21-re. Marius Steinhauser nyolc, Jim Gottfridsson pedig hat góllal járult hozzá a sikerhez. Természetesen továbbra is a német bajnokság élén áll a Flensburg, a leggólerősebb játékos pedig Rasmus Lauge Schmidt 115 góllal.
 
14308.jpg
 
A nyáron alaposan kicserélődött a Bundesliga bajnok kerete. A hat távozó játékost, hat érkező követte. Távozott a csapattól Thomas Mogensen a Skjernbe, Jacob Heinl a Ribe-Esbjergbe, Kevin Moller a Barcelonába, Henrik Toft Hansen a PSG-be, míg Mattias Anderson visszavonult és Kentin Mahé éppen Veszprémbe tette át székhelyét. Érkezett Benjamin Buric a Wetzlartól, Torbjorn Bergerud a Holstebrotól, Johannes Golla a Melsungentől, Simon Hald a dán Aalborgtól, valamint Magnus Jondal és Goran Sogard Johanessen a szintén dán GOG-tól.
 
A Telekom Veszprém a héten nem játszott magyar bajnokit, így az egész hetet a felkészülésnek szentelhette. Az utolsó K&H Liga mérkőzését április 19-én játszotta az együttes, hazai pályán a Mezőkövesd ellen. A 37:22-re megnyert találkozón Manaskov nyolcszor volt eredményes.
 
A Flensburg az eddigi veszprémi találkozóiból mindössze egyet tudott megnyerni, azt is még 2001-ben egy KEK negyeddöntőben. Reméljük, hogy a szép sorminta tovább folytatódik szombaton, és a zsinórban aratott 11. győzelemmel sikerül kiharcolni az ötödik Bajnokok Ligája Final4 részvételünket hat év alatt. A magyar rekordbajnok továbbjutását eredményezné ugyanakkor már egy ötgólos „Építők” vereség is, sőt egy hatgólos fiaskó is, amennyiben a németek 27 vagy annál kevesebb gólt szereznének. Ha a meccset esetleg 28:22 arányban a Flensburg nyerné, úgy büntetőpárbajban dőlne el a Final4-beli részvétel.
 
14287.jpg
 
A fiúk azonban mindenképpen a találkozó megnyerésére törekednek, elszántak, és egyész héten keményen készültek a fontos összecsapásra. Kérjük Szurkolóinkat, hogy a mérkőzésre pirosban érkezzenek, és mindent beleadva hajszolják a Veszprémet Kölnbe!
 
Hajrá Veszprém!
 
Az alábbiakban a Veszprémi Szurkolói Egyesület felhívását tolmácsoljuk:
 
"Tisztelt Szurkolótársaink!
 
A Veszprém-Flensburg meccsre egy nagy élőképpel készülünk, ebben számítunk a Ti segítségetekre is! A székeiteken elhelyezett fóliát, vízszintesen kifeszítve (fényes fele a pálya felé) emeljétek fel a világítás felkapcsolásakor, tartsátok végig a BL induló alatt és után a csapatok pacsizásáig (lásd. korábbi élőképek). Köszönjük, hogy időben érkeztek és aktívan rész vesztek a koreográfia bemutatásában és erre figyelmeztetitek a szurkolótársaitokat is!
Az érintett szektorok: N, O, P, R, A, B, C, D, E, F, G! Külön kérjük az A és C szektorokban ülő szurkolókat, hogy figyeljenek és ne cseréljék fel az elemeket. Készül majd fotó, így nekünk „csak” a pontos kivitelezésre kell odafigyelni. :-)
Rajtunk ne múljon a Final Four! ;)
 
Üdvözlettel és köszönettel: Veszprémi Szurkolói Egyesület"
 
14303.jpg
 
Fotó: Vörös Dávid
 

2019. május. 03. 09:30


Tabellák

BL tabella
SEHA liga
Bajnokság tabella
A B csoport állása  
1. HC Vardar 0
2. Telekom Veszprém 0
3. PGE Vive Kielce
0
4. HC Meshkov Brest 0
5. HC Motor Zaporozhye
0
6. Montpellier HB
0
7. FC Porto Sofarma 0
8. THW Kiel 0
 
A B csoport állása
 
1. PPD Zagreb 0
2. Meshkov Brest 0
3. Eurofarm Rabotnik
0
4. Metaloplastika Sabac 0
5. Telekom Veszprém
0
6. Spartak Moscow
0
 
Az alapszakasz végeredménye   
1. MOL-Pick Szeged 0
2. Telekom Veszprém
3. Grundfos Tatabánya KC 0
4. Balatonfüredi KSE
0
5. Csurgói KK
0
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 0
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2019. augusztus 27. (kedd), 18:00
Veszprém
Eger
K&H Liga
2019. augusztus 25. (vasárnap), 18:00
Veszprém
40
Füred
28
K&H Liga

Névadó partnereink