Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Búcsúinterjú – Schuch Timuzsin

"Hálás vagyok mindenért."
 
 

 
Schuch Timuzsin nyolc szezont töltött a Veszprém első csapatában, és most hétszeres magyar bajnokként és nyolcszoros kupagyőzteséként távozik az „Építőktől”. Ennek alkalmából beszélgettünk vele hosszabban a nálunk töltött éveiről.
 
Pár nappal a magyar bajnoki döntő után, amely egyben a csapat utolsó idénybeli meccse is volt, hogyan értékeled a Telekom Veszprém 2017-18-as szezonját?
Nehéz értékelni ezt a szezont. Nagy tervekkel vágtunk neki, és nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült elérni a célkitűzéseket. Ráadásul egy vereséggel búcsúztam a Veszprém Arénából, ezt nehéz feldolgozni. Mindenki nagyon küzdött ebben a bajnoki döntőben, de sajnos ez így jött össze.
 
2017.10.10.fradi_4.jpg
 
És pár nappal azután, hogy utoljára léptél pályára Veszprém-mezben, hogyan tekintesz vissza az itt töltött évekre?
Nyolc szezont töltöttem az első csapat játékosaként és korábban négyet az utánpótlásban. Már akkor is sokszor voltam a felnőtt csapat közelében, sokszor edzettem velük, és köztünk, fiatalok között is nagyon hamar kialakult az a légkör, ami az egész veszprémi kézilabdát jellemzi. Hiszen már akkor azért dolgozol és mész el minden edzésre, hogy egy nap bekerülhess a nagycsapatba. Már akkor megfertőzi az embert ez a légkör, a veszprémi hitvallás. Persze van egy-két rossz, nehezen feldolgozható emlékem is az itt töltött évekből, ahogy nyilván mindenkinek, de inkább szinte csak szépek.
 
Hogyan indult a veszprémi pályafutásod?
Még az ipari iskolában indult egy kézilabdás osztály, mi voltunk az utolsó évfolyam és például Gulyás Petiék voltak előttünk 2 évvel. Kiss Szilárd volt a serdülőben az edzőnk és Velky Mihály volt az osztályfőnökünk. Így kerültem ide, így alakult ki bennem a nagy célkitűzés. Utána már „csak” dolgozni kellett.
 
Milyen emlékeid vannak az első meccsedről, az első idényedről Veszprémben?
Sosem felejtem el, hogy az első meccsemet a felnőttek között Szegeden játszottam. Előtte levő napon Csoknyai István ráadásul még megkért minket, fiatalokat, hogy segítsünk neki bútorok cipelésében. Még mondta is nekünk, hogy majd ettől fogunk jól játszani másnap. Szegeden akkor csatlakozott egy új nagy szponzor a klubjukhoz, ezért még jobban meg akarták mutatni, hogy mit tudnak. Erre készültünk is. Zenya (Evgeny Lushnikov) az első tíz percben piros lapot kapott, majd szinte azonnal a helyére beálló (Putics) Barna is. Így körülbelül a tizenötödik perctől végig játszottam. Úgy érzem elég jól szálltam be a meccsbe, ráadásul nyolc góllal nyertünk. Onnantól kezdve rendszeresen kaptam lehetőséget Zovko mestertől.
 
Majd pár évet máshol játszottál, amelyet követően 2011-ben visszatértél. Miben voltál már más akkor?
Balatonfüreden még kettősigazolással játszottam, a Győr kivásárolt a szerződésemből, onnan pedig a román Constantahoz kerültem, amely lépés sokat segítette a fejlődésemet, hiszen a Bajnokok Ligájában játszhattam rendszeresen. 2011-ben jöttem vissza Veszprémbe, habár én is és a klub is előbb szerette volna ezt, végül azonban csak a romániai szerződésem lejártakor történt meg. Szinte kész játékosként érkeztem, aki válogatott is volt és Bajnokok Ligájában rutint szerezhetett olyan csapatok ellen, mint a Ciudad Real vagy a Montpellier.
 
2018.04.18.edzes.26.jpg
 
Mit szerettél a legjobban abban, hogy a Veszprém játékosa vagy, illetve, hogy veszprémi lakos vagy?
Az egészet. Körülbelül tizennégy évet voltam itt, ráadásul az egyetemi tanulmányaim alatt Romániából is rendszeresen visszajártam Veszprémbe. Már 2011 előtt is, utána meg pláne veszpréminek éreztem magam. Itt is telepedtem le. Szerintem egyedülálló Európában, hogy egy városnak a kézilabda a legfontosabb, szinte egy vallás itt ez a sport.
 
Nyolc szezont töltöttél a Veszprém első csapatában, szerinted melyik volt a legjobb idényed?
A 2015-16-os szezont emelném ki, amely során – 15 perc híján – szinte mindent megnyertünk. Elsők lettünk a bajnokságban, a kupában és a SEHA Ligában is, nagy terhelés mellett. Bejutottunk a BL döntőbe és jó esélyünk volt a győzelemre úgy, hogy a szezon kezdetén mindenki azt mondta, az is nagy eredmény lesz, ha a Final4-ban ott leszünk.
 
És melyik volt a legjobb meccsed?
Egy-egy meccset nem tudnék kiemelni. Védőként folyamatosan a feladatom volt az is, hogy minél több terhet levegyek a támadó játékosok válláról. Így aztán, ha jól ment a csapatnak, akkor én is úgy éreztem, hogy jól végeztem a munkámat. Sok mérkőzés volt, amikor fantasztikusan játszottunk, például, amikor a BL-ben kiejtettük a Párizst, vagy a csoportban nyolc góllal legyőztük őket. De a Kiel vagy a Flensburg elleni diadaloknak is mindig nagy értéke volt.
 
2017.09.26.vac_55.jpg
 
Legemlékezetesebb gólod, megmozdulásod?
Rengeteg pillanatkép ugrik be, de egyet kiválasztani nehéz. Ugyanakkor még mindig azon jár az agyam, hogy a Kielce elleni döntő végjátékában mit kellett volna másként csinálni ahhoz, hogy ne úgy alakuljon az eredmény. Bevallom, nehéz így búcsúzni, hogy végül nem sikerült a BL győzelem a Veszrpémmel.
 
A legfájóbb és a legszebb emléked Veszprém-mezben?
A legfájóbb a 2016-os BL döntő és a most elvesztett bajnoki finálé. Rossz érzés volt elveszíteni a döntőt a Szeged ellen, ráadásul hazai pályán, a saját közönségünk előtt, az utolsó meccsemen. A legszebbek közé tartozik minden nagy küzdelemben megnyert csata, például a PSG elleni sikerek. Egyet viszont nem tudnék mondani.
 
Mint védőspecialista sok nagy csatád volt a falban? Ki volt a legkeményebb ellenfeled, akivel szemben Veszprém játékosként küzdöttél?
Rengeteg nagyon jó játékos ellen játszottam, mindenki más és más tulajdonsága miatt volt kemény ellenfél. Voltak nagyon erős és technikás beállók, villámgyors irányítók és olyan átlövők, akik bárhonnan képesek voltak gólt szerezni. Legalább húsz olyan játékost tudnék mondani, aki szinte tarthatatlan.
 
Melyek egy jó hármas védő legfontosabb tulajdonságai?
Főként a spanyol edzőink érkezése óta sokkal inkább felértékelődött bennem a taktika fontossága. Megtanultam, hogy egy jó védőnek előre kell tudnia a támadók következő lépését. Volt olyan, hogy szinte már rászóltam a támadóra, hogy mit csináljon, amikor elakadt az akciójuk, annyira ismertem a játékukat. Tehát fontos az előrelátás, de nemcsak az ellenfél, hanem a saját csapattársad szempontjából is, hogy az ő mozgására, esetleg hibáira is a lehető leggyorsabban tudj reagálni. Emellett persze erősnek is kell lenned, hogy megtartsd a nagy beállósokat vagy átlövőket, és gyorsnak is, hogy lépést tudj tartani a fürge irányítókkal. Tehát összetett a dolog, de én mégis a taktikai részét emelném ki.
 
2018.01.29.Training_33.jpg
 
Játékostársaid közül kitől tanultál a legtöbbet? Szerinted kivel alkottad a legjobb belső védőpárost?
(Nagy) Lacival töltöttük el a legtöbb időt így együtt, de vele is kellett egy fél-egy év, amíg rendesen összeszoktunk, megismertük egymás játékát és tudtunk arra reagálni. De hasonló volt a helyzet a kettes pozícióban védekező Terziccsel is. Lacival töltöttem el a legtöbb időt így, és úgy érzem sikeresek is voltunk. Persze később bárki volt mellettem – Balgotinsek, Nilsson vagy éppen Ligetvári – mindig igyekeztünk a lehető legjobban összedolgozni. Velük is jól éreztem magam a pályán.
 
Mi fog a legjobban hiányozni Veszprémből?
Ez a közönség, ez a hangulat, a csapattársak, egyszóval minden, ami itt van. Az egész légkör, amely körbe veszi a csapatot és a Klubot. Szóval minden, ami Veszprém.
 
Zárásként még pár gondolat búcsúzóul?
Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy itt lehettem, hogy ennyi csodálatos élmény megadatott. Hálás vagyok mindenért.
 
Köszönünk szépen mindent, Timu!
 
VD20884.JPG
 
Fotó: Vörös Dávid
 

2018. május. 24. 16:05


Tabellák

BL tabella
Bajnokság tabella
Az A csoport végeredménye  
1. Barca Lassa 24
2. Telekom Veszprém 20
3. HC Vardar
19
4. PGE Vive Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen
14
6. HC Meshkov Brest
9
7. Montpellier HB 7
8. IFK Kristianstad 5
 
Az alapszakasz végeredménye   
1. MOL-Pick Szeged 51
2. Telekom Veszprém
46 
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE
36
5. Csurgói KK
33
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 31
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

 Szavazz!

Ki volt a legjobb játékosunk a 2018/19-es szezonban?

Szavazok Eredmény
weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
1970. január 1. (csütörtök), 01:00
2019. június 2. (vasárnap), 18:00
Vardar
27
Veszprém
24
VELUX EHF Bajnokok Ligája

Névadó partnereink