Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Búcsúinterjú René Toft Hansennel

„Számomra a legjobb az volt, hogy a Veszprém Szurkolókat a szívembe zárhattam.”
 

 
René Toft Hansen egy szezont követően magyar bajnokként és VELUX EHF Bajnokok Ligája döntősként távozik a Telekom Veszprém csapatától. Ennek alkalmából beszélgettünk vele hosszabban a Királynék városában töltött évéről.
 
2018.09.22.Barcelona.117.jpg
 
Pár nappal az utolsó mérkőzés után, amely egyben a csapat utolsó idénybeli meccsed is volt, hogyan értékeled a Telekom Veszprém 2018-19-as szezonját?
Nehéz szezon volt ez számomra a sérülésem miatt. A csapat részéről; szerettünk volna a három nagydöntőbe bekerülni, a bajnokságban, a kupában és a Bajnokok Ligájában. Mindhárom sorozatban sikerült bejutni végül, de sajnos csak egyet sikerült megnyerni. Összességében elégedett vagyok az idénnyel, de személy szerint többet szerettem volna játszani természetesen.
 
Hogyan tekintesz vissza az itt töltött évedre általánosságban?
Örülök annak az időnek, amit itt tölthettem. A családomnak is remek éve volt, a feleségem és a gyermekeim is élvezték az életet Veszprémben. A lányom boldog volt az óvodában. Izgatottan vártuk ezt az évet. A kézilabdában, szerettem volna többet pályán lenni, de sajnos ez lehetetlen volt a sérülésem miatt. Családi szempontból nagyon jó év volt számomra viszont.
 
2018.11.13.komlo_18.jpg
 
A Benficában folytatod a pályafutásod. Miért döntöttél a portugál csapat mellett?
Azért választottam a Benficát, mert a testem üzent, hogy nem bírja már a nagy meccseket, és a sok utazást, a nagy csatákat. Hallgattam is rá, és úgy érzem, hogy a portugál bajnokság nem annyira kemény, valamint Lisszabon is egy gyönyörű város. Remélem, hogy végre a pályán játszhatom majd a kézilabdát, nem pedig a lelátóról kell követnem a sérülések miatt. Remélem, hogy hatalmas élményben lesz részünk a családommal, mivel egy csodálatos helyen fogunk élni, remek időjárással. Azt gondolom, hogy nagyon jó két év elé nézek a családommal, a pályán és azon kívül is.
 
Visszatérve a Veszprémre, miért döntöttél úgy, hogy ide igazolsz? Milyen tervekkel érkeztél ide?
Azért választottam a Veszprémet, mert a Bundesliga nagyon nehéz volt, és sérülésekkel küzdöttem. Szerettem volna egy olyan klubhoz igazolni, ahol a bajnokság nem olyan kemény, és kevesebb az utazás. A Kiellel sokszor szállodákban töltöttük az éjszakát, de Magyarország nem olyan nagy, szóval itt nem kellett. Szerettem volna idejönni, és az álmom az volt, hogy játszhatok, de nem sikerült. A legnagyobb álmom a Bajnokok Ligája megnyerése volt, amit német csapattal elképzelhetetlennek tartottam a Bundesliga nehézsége miatt. Közel jártam az álmomhoz, de nem sikerült megcsinálnunk. Ettől függetlenül örülök, hogy Veszprémben játszhattam. Szép egy év volt számomra, és a családom számára is.
 
Mit szerettél a legjobban abban, hogy a Veszprém játékosa vagy?
Számomra a legjobb az volt, hogy a Veszprém Szurkolókat a szívembe zárhattam. Egészen hihetetlen, ahogyan támogatják a csapatot. Teljesen mindegy, hogyan alakul a szezon, végig a Veszprém mögött állnak. Tudtam az érkezésem előtt is, hogy milyen elhivatottak, és hogy mindig támogatják a csapatot. Már személyesen is tudom, hogy mennyire szenvedélyesek a Klub iránt. Nagyon örültem, ahogyan elköszöntek tőlem az utolsó meccsen az Arénában. Amikor körbejártunk pacsizni a Szeged elleni mérkőzés után, mindenki megköszönte, amit tettem a Klubért, mindenki nagyon hálás volt. Nem játszottam sokat ebben az idényben, és nehéz is volt számomra, így különösen hálás vagyok nekik azért, ahogyan búcsúztattak.
 
2018.10.05.indul.16.jpg
 
Mi volt a legszebb hely, amelyet Magyarországon felfedeztél?
A legszebb a Balaton volt, ahol éltem. Tökéletes hely gyerekekkel. Sok a játszótér és a kilátás is pazar. Egyszerűen gyönyörű, és minden olyan zöld. Veszprém egy remek város, imádták a gyerekeim. Két nagyon különleges hely ez számomra. Amikor a nagy párharcokat játszottuk a BL-ben, vagy a Szeged ellen, az Aréna mindig izzott, és hatalmas élmény volt ezt a hazai oldalról megtapasztalni.
 
Mi fog a legjobban hiányozni Veszprémből?
Főként ezek a dolgok, amiket az előbb említettem. A nagy meccsek az Arénában és a gyönyörű balatoni környezet. Ez mind nagyon hiányozni fog.
 
Zárásként még pár gondolat búcsúzóul?
Köszönök mindent a Klubnak, igazán segítőkészek volta. Ha valami problémám volt, mindenki egyből segített. Szeretnék mindent megköszönni a Szurkolóknak is. Jól esett, ahogyan elbúcsúztattak.
 
2018.07.28.Sittard.gym.31.jpg
 

2019. június. 06. 14:12


Tabellák

BL tabella
SEHA liga
Bajnokság tabella
A B csoport állása  
1. Telekom Veszprém 2
2. HC Vardar 2
3. FC Porto Sofarma
2
4. THW Kiel 1
5. PGE Vive Kielce
1
6. Montpellier HB
0
7. HC Meshkov Brest 0
8. HC Motor Zaporozhye 0
 
 
A B csoport állása
 
1. Telekom Veszprém 6
2. Eurofarm Rabotnik 3
3. PPD Zagreb
3
4. Meshkov Brest 0
5. Metaloplastika
0
6. Spartak Moscow
0
 
Az alapszakasz végeredménye   
1. Telekom Veszprém 10
2. MOL-Pick Szeged
6
3. FTC-HungaroControl 6
4. Dabasi KC VSE
5
5. Balatonfüredi KSE
5
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 4
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.09.10.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.09.10.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.09.10.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

2019.09.17. Orosháza - Veszprém (fotó: Vörös Dávid)

2019.09.10. Veszprém - Tatabánya (fotó: Vörös Dávid)

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2019. szeptember 21. (szombat), 17:30
Veszprém
Kiel
Bajnokok Ligája
2019. szeptember 17. (kedd), 18:00
Orosháza
25
Veszprém
31
K&H Liga

Névadó partnereink