Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Interjú Rogerio Moraes Ferreiraval

„Történelmet akarok írni a Veszprémmel”
 

 
Rogerio Moraes Ferreira július 1-től hivatalosan is a Telekom Veszprém kötelékéhez tartozik, ám mielőtt csatlakozott volna a csapathoz és a felkészüléshez, még a perui Pánamerikai játékokon kellett helytállnia hazája válogatottjával. A brazilok végül harmadik helyen végeztek a tornán, Rogerio pedig Magyarország felé vette az irányt, ahol hamarosan bekapcsolódik a felkészülésbe. A BL győztes beálló szívesen válaszolt honlapunk kérdéseire.
 
WhatsApp_Image_2019_08_08_at_15.54.27.jpeg
 
Július elseje óta hivatalosan is a Telekom Veszprém játékosa vagy, várod már az előttünk álló szezont?
Boldog és büszke vagyok, hogy itt lehetek Veszprémben. Mindenki tudja, hogy milyen profi körülmények vannak itt. Davis mester kérdezte, hogy fáradt vagyok-e, vagy szükségem van-e pihenésre, de mondtam, hogy nem köszönöm, szeretnék minél előbb kezdeni. Ez azért is vicces így kimondva, mert a csapat ugye júliusban elkezdte már a felkészülést. Hétfőn nekilátok a munkának, és meglátjuk, hogy mit tudunk elérni közösen az előttünk álló idényben.
 
Milyennek láttad az előző idényt a Vardar csapatánál?
Nagyon jó volt. Bent voltunk a Bajnokok Ligája döntőjében, úgy, hogy az elődöntőben is jó munkát végeztünk, szinte hihetetlen volt. Ráadásul a Veszprém ellen nyertünk, ami komoly gondot okozott számomra a meccs alatt, de még így is jó élményként tartom számon. Az előző idény nagyon jól sikerült a Vardarnak, minden problémánk ellenére. Szeretném ezt az utat folytatni a Veszprémmel is, és minden címet begyűjteni.
 
Milyen volt a búcsú eddigi csapatodtól?
A szurkolók hatalmas bulit csaptak Szkopjéban, amint haza értünk Kölnből. Majdnem 200,000 ember volt azon a téren, ahová a trófeát jöttek ünnepelni. Sajnos volt egy kis családi problémám Brazíliában, így sajnos szinte azonnal haza kellett utaznom a Final4 után, de természetesen megemlékeztek rólam egy képet kitéve a nagy kijelzőre. Rengeteg üzenetet kaptak Vardar drukkerektől azóta, de a klubtól is. Hatalmas köszönet nekik ezért a két évért.
 
WhatsApp_Image_2019_08_08_at_15.54.25.jpeg
 
Hogyan láttad a brazil nemzeti együttes szereplését a perui Pánamerikai játékokon?
Mi voltunk a torna esélyesei, legalábbis a döntőbe jutásra biztosan, ahol az Argentínával való csatánkat várta mindenki. Végül kikaptunk Chilétől az elődöntőben, amiben senki sem hitt. Nem tudom, mi történt. Nem is tudok szavakat találni arra, amit most érzek, mivel az Olimpián játszani hatalmas lehetőség lett volna, amit könnyebben elérhettünk volna, ha megnyerjük a Pánamerikai Játékokat. Már csak a selejtezőben bízhatunk, de ahhoz is nagyon sok tőlünk független eredménynek kellene összejönnie különböző versenyeken. Nem tudom, mi történt. Többet kell dolgoznunk, hogy jobbak legyünk a következő kontinenstornán.
 
Jövő héten két felkészülési mérkőzés is vár a Veszprémre. Mit vársz ezektől a találkozóktól?
Hétfőn belevetem magamat a munkába, aztán meglátjuk, hogy Davis mester mit gondol a formámról. Szeretnék játszani, de nem tudom, hogy pályára lépek-e szerdán. Először be kell épülnöm a csapatba, és kapcsolatba kerülni a srácokkal hétfőn reggeltől kezdve.
 
Mit szeretnél elérni a csapattal a következő évadban?
Nyerni szeretnék, mint minden játékos. Négy éve játszom Európában, és eddig minden évben sikerült Final4-ba jutnom. Ez az első számú célom, hogy visszajussak Kölnbe, és ismét megnyerjem. Én vagyok az első brazil, akinek sikerült BL-t nyernie, most pedig már két címem is van. Szeretném ezt a sorozatot tovább vinni. Történelmet akarok írni a Veszprémmel, az első Bajnokok Ligája cím megszerzésével, ez nagyon fontos számomra és mindenki ezért fog dolgozni egész szezonban. Ebben a két, vagy több, veszprémi évemben keményen fogok dolgozni minden célomért.
 
WhatsApp_Image_2019_08_08_at_15.54.26_1_.jpeg
 
Fotó: Vörös Dávid

2019. augusztus. 09. 09:09


Tabellák

BL tabella
SEHA liga
Bajnokság tabella
A B csoport állása  
1. HC Vardar 0
2. Telekom Veszprém 0
3. PGE Vive Kielce
0
4. HC Meshkov Brest 0
5. HC Motor Zaporozhye
0
6. Montpellier HB
0
7. FC Porto Sofarma 0
8. THW Kiel 0
 
A B csoport állása
 
1. PPD Zagreb 0
2. Meshkov Brest 0
3. Eurofarm Rabotnik
0
4. Metaloplastika Sabac 0
5. Telekom Veszprém
0
6. Spartak Moscow
0
 
Az alapszakasz végeredménye   
1. MOL-Pick Szeged 0
2. Telekom Veszprém
3. Grundfos Tatabánya KC 0
4. Balatonfüredi KSE
0
5. Csurgói KK
0
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 0
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2019. augusztus 23. (péntek), 18:00
Veszprém
Dabas
K&H Liga
2019. augusztus 17. (szombat), 18:00
Celje
20
Veszprém
34
Felkészülési mérkőzések

Névadó partnereink