Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Interjú Volker Zerbével a Balaton Kupáról

„A torna nagyon jól meg volt szervezve, és minden magas szintű volt.”
 

 
A múlt héten immáron 29. alkalommal rendezték meg Veszprémben a Balaton Kupát, ami idén minden eddiginél rangosabbra sikeredett, és remek erőfelmérőnek bizonyult, hogy hol is állnak fiataljaink, valamint Klubunk az európai utánpótlásképzésben. Az egyik legjobb utánpótlásképző műhelynek a Füchse Berlinét tartják, amely ifjúsági csapatának edzője az Európa-bajnok és 284-szeres német válogatott Volker Zerbe. Az egykoron a világ legjobb jobbátlövőjének tartott edzőt kérdeztük a Balaton Kupán szerzett tapasztalatairól.
 
jungf__chse.jpg
 
Hogy érezte magát Magyarországon a múlt héten?
Sajnos annyira nem érezhettem magam jól, mivel megbetegedtem, és három napig csak a szálláson feküdtem, a csapatomhoz is csak a legelső meccsre tudtam csatlakozni. Ezután már csak az élő közvetítéseken láttam a csapatom, illetve a többi edzővel tartottam a kapcsolatot. Maga a torna nagyon jól meg volt szervezve, és minden magas szintű volt. A csapatok kiválóak voltak, végre játszhattunk más nemzetiségűek ellen is. Azt gondolom, hogy a fiataloknak nagyon fontos, hogy más karakterekkel találkozzanak, a bajnokságukon kívül. Érdekes volt látni, hogyan játszanak a horvát, a szlovén, vagy éppen a magyar fiatalok. Remek mérkőzésekkel és élményekkel térhettek haza a fiataljaink.
 
Mennyire elégedett csapata teljesítményével?
Azt hiszem, elégedett lehetek a torna végeredményével, de szeretnénk mindig javulni. Jól kezdtük a kupát, de nem vagyok elégedett az egész tornán mutatott védekezésünkkel. Azt gondolom, hogy itt még van hova fejlődni, azonban a támadásban láttam jó megoldásokat. Összeségében jó kupát zártunk.
 
Hogyan látta a fiatal veszprémi játékosok teljesítményét a kupán?
Nagyon fizikális és kemény csapatuk van, amely nagyon jó védekezésből könnyű gólokat szerzett a letámadások során. Szerintem a legjobb posztjaik a jobb és a balátlövők voltak, valamint a beállós. Ez a három pozíció az egész kupa során magas szinten mozgott. Ők jó játékosok, és jó úton vannak ahhoz, hogy szépen fejlődjenek.
 
Mi az Önök utánpótlás rendszerének legfontosabb filozófiája?
Berlinben az a filozófiánk, hogy egyénileg legyen jól képzett a játékos, hogy az egy az egy elleni szituációkban, támadásban és védekezésben is, jól tudjon teljesíteni. Az egyéni játék az első, és csak utána következik a csapatjáték. Nem szeretünk figurákat kitalálni támadásban, jobban szeretjük, ha egy játékos veszélyes a kapura. Minden helyzetben készen kell állni a gólszerzésre. Azt gyakoroljuk, hogy hogyan váltsunk minél előbb védekezésből támadásba, és az ebből születő lerohanásból minél több gólt szerezzünk. Ez a mi filozófiánk.
 
Ön szerint mi kell ahhoz, hogy valaki első osztályú játékossá váljon, és megállja a helyét a profi kézilabdázásban, napjainkban?
Az első lépés, hogy legyen tehetséges valaki. Azonban a második lépés már jóval nagyobb, mivel bele kell tenni a kemény munkát fizikálisan és technikailag is. Tudniuk kell, hogyan kell védekezni és támadni. Amikor összehasonlítunk két játékost, mindig az kerül felülre, aki elfogadja, hogy keményen kell dolgozni. Hatalmas ugrás juniorból profi játékossá válni, de a helyes mentalitással mindenkinek sikerülhet.
 
Köszönjük szépen a beszélgetést, és további sok sikert kívánunk!
 
DknhalpXgAE3IjL.jpg
 

2019. január. 21. 14:59


Tabellák

BL tabella
SEHA liga
Bajnokság tabella
A B csoport állása  
1. HC Vardar 0
2. Telekom Veszprém 0
3. PGE Vive Kielce
0
4. HC Meshkov Brest 0
5. HC Motor Zaporozhye
0
6. Montpellier HB
0
7. FC Porto Sofarma 0
8. THW Kiel 0
 
A B csoport állása
 
1. PPD Zagreb 0
2. Meshkov Brest 0
3. Eurofarm Rabotnik
0
4. Metaloplastika Sabac 0
5. Telekom Veszprém
0
6. Spartak Moscow
0
 
Az alapszakasz végeredménye   
1. MOL-Pick Szeged 0
2. Telekom Veszprém
3. Grundfos Tatabánya KC 0
4. Balatonfüredi KSE
0
5. Csurgói KK
0
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 0
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2019. augusztus 25. (vasárnap), 18:00
Veszprém
Füred
K&H Liga
2019. augusztus 23. (péntek), 18:00
Veszprém
36
Dabas
17
K&H Liga

Névadó partnereink