Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Lékai Máté nagyinterjú

„Kemény az edzőtábor”
 

 
A Telekom Veszprém a hollandiai Sittardban edzőtáborozik a héten, ahol már a következő szezonra készülnek a fiúk, köztük Lékai Máté is. A kézsérülésből visszatért magyar irányítót kérdeztük a nyári szünetről, a fociról és persze a felkészülésről, valamint a következő szezon elvárásairól is.
 
mate3.jpeg
 
Szia Máté! Hogy telt a nyár? Sikerült pihenni?
Nagyon kellemesen telt a nyár, voltam a családommal és a párommal is nyaralni egyet. Sok időt töltöttem pihenéssel, de persze az edzőtábor sosem esik jól. (nevet) Bízom benne azért, hogy túl fogjuk és fogom élni.
 
A Szeged elleni Magyar Kupa döntőben súlyos kézsérülést szenvedtél. Sikerült 100%-osan felépülnöd a nyári szünet alatt?
A világbajnoki selejtezőkön játszottam, bár közel sem volt 100%-os az ujjam. Most is kötözzük még. Meglátjuk, hogy működik majd az alapozás alatt. Remélem, nem lesz vele probléma.
 
William Accambray és Björn Sätherström mellett te voltál az, aki eltalálta a franciák győzelmét a futball világbajnokságon. Miért gondoltad, hogy behúzhatják a gallok?
Azt gondoltam, hogy sok jó játékosuk van, és végre kijöhet nekik a lépés. Szerintem meg is érdemelték a győzelmet. Maximális tisztelet a horvátoknak, egy kis ország nagy eredményt ért el, de az egyenes kieséses szakaszban nem nyertek meccset a rendes játékidőben. Eközben a franciák elverték a belgákat, az argentinokat és a horvátokat is a végén, viszonylag simán. Megérdemelt a francia vb cím.
 
Köztudott, hogy nagy Juventus drukker vagy. Mit szólsz ahhoz, hogy Cristiano Ronaldo zebra mezben játszik a következő években?
Ez egy nagyon pikáns kérdés, mert személy szerint nem szeretem annyira, mint embert. Azt elismerem, hogy a világ egyik legjobbja, és nagyon nagy erősítés a Juventusnak. Már az a tény, hogy egy Ronaldot le tud igazolni a Juve, nagy szó. Remélem úgy fog játszani, mint eddig, és akkor biztosan megváltozik majd a véleményem róla, emberileg is.
 
Kicsit vissza a kézilabdához. Milyen a hollandiai edzőtábor?
Kemény az edzőtábor, tegnap délelőtt egy „lightos” kondi edzésünk volt, hatalmas idézőjelekben! Ennél még keményebb lesz szerintem. Aztán szép lassan belemerülünk a futó edzésekbe is, a sok kondi mellett. Aztán jöhet a labdás edzés, ami egyáltalán nem olyan, mint évközben, úgyhogy tényleg keményen fogunk dolgozni.
 
Mi a legjobb és mi a legkeményebb egy ehhez hasonló nyári edzőtáborban?
A legjobb az, hogy újra együtt vagyunk a fiúkkal, és mennek a sztorizások a nyári élményekről, repkednek a poénok. A legrosszabb nyilván az, hogy robot módba állítjuk magunkat. Alszunk, eszünk, edzünk, és keményen dolgozunk. Ezt a részét nem sokan szeretik a kézilabdának, de mégis nagyon fontos része a sportnak.
 
mate4.jpeg
 
Ki a szobatársad Sittardban?
Kentin Mahé.
 
Mi a legjobb és legrosszabb tulajdonságod, mint szobatárs?
A legrosszabb az, hogy mindig óriási rendetlenséget hagyok a szobában. A legjobb pedig az, hogy sokat alszom, így nem zavarom a szobatársam egyáltalán. (nevet)
 
Hogy látod az új igazolások beilleszkedését? Mi szükséges ahhoz, hogy valaki hamar hozzászokjon az új közeghez, a pályán és azon kívül is?
A pályán még nem tudjuk, mivel még nem jár abban a szakaszban a felkészülés. Szerintem pályán kívül mindenki gond nélkül be tud illeszkedni, jó társaság vagyunk, nyitottak, és az érkezők is jó srácok, úgyhogy szerintem ezzel nem lesz gond.
 
Sok edzőmeccset fogunk játszani augusztusban, mit vársz azoktól a találkozóktól?
Csak annyit, hogy ne legyen sérülés.
 
Mit vársz a következő szezontól?
Jobb eredményt, mint a tavalyitól. Szeretnénk visszaszerezni a bajnoki címet, és megvédeni a kupa győzelmünket. Természetesen a Veszprém célja mindig a Bajnokok Ligája győzelem, de az még borzasztóan messze van. Az első napjaiban vagyunk a felkészülésnek, lépésről lépésre kell haladni. Bízom benne, hogy jobban fog játszani a csapat a következő idényben, és mindenki jobban teljesít majd, köztük én is, és akkor elérhetjük a céljainkat!
 
Mit gondolsz, ki lesz közelebb a Bajnokok Ligája címhez, a Juventus vagy a Veszprém?
Ez érdekes kérdés, mert a foci és a kézi BL döntő mindig nagyon közel van egymáshoz. Nagyjából egy hétvégén szokott lenni, úgyhogy remélem, egyik csapat sem ér majd rá azon a hétvégén. (nevet)
 
mate2.jpeg
 
Fotó: Vörös Dávid

2018. július. 31. 12:41


Tabellák

BL tabella
Bajnokság tabella
Az A csoport végeredménye  
1. Barca Lassa 24
2. Telekom Veszprém 20
3. HC Vardar
19
4. PGE Vive Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen
14
6. HC Meshkov Brest
9
7. Montpellier HB 7
8. IFK Kristianstad 5
 
Az alapszakasz végeredménye   
1. MOL-Pick Szeged 51
2. Telekom Veszprém
46 
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE
36
5. Csurgói KK
33
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 31
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.05.15.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.05.15.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.05.15.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

2019.05.24. Veszprém - Szeged (fotó: Vörös Dávid)

2019.05.14. Veszprém - Cegléd (fotó: Vörös Dávid)

2019.05.11. Dabas - Veszprém (fotó: Vörös Dávid)

2019.05.08. Veszprém - Gyöngyös (fotó: Vörös Dávid)

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2019. május 26. (vasárnap), 18:00
Szeged
Veszprém
K&H Liga
2019. május 23. (csütörtök), 18:30
Veszprém
35
Szeged
24
K&H Liga

Névadó partnereink