Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Marian Cozmára emlékeztünk

„Marian Cozma most már örökké veszprémi polgár marad.”
 

 
Ma este 18:00 órára szép számban érkeztek veszprémi szurkolók a Veszprém Aréna előtti térre. Ám ezúttal nem mérkőzésre jöttek dudákkal, sálakkal és zászlókkal, hanem virágokat és mécseket hoztak magukkal, hogy tisztelegjenek csapatunk napra pontosan tíz éve, tragikus körülmények között elhunyt kiváló kézilabdázója, Marian Cozma előtt. A megemlékezésen részt vettek a város és a klub elöljárói is, a Telekom Veszprém jelenlegi együttese, a Veszprémi Szurkolói Egyesület tagjai, valamint sokan eljöttek Marian egykori csapattársai közül is.
 
1..jpg
 
A megemlékező beszédek sorát Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere kezdte meg, aki elmondta: „Marian Cozma tragikus halálára emlékezve jusson eszünkbe nagyszerű élete is, amely fiatal kora ellenére rendkívül eredményes és gyümölcsöző volt. Tegyünk meg a jövőben is mindent együtt, hogy a veszprémiek kedvencét, a világklasszis sportembert, és igaz barátot az őt megillető helyén tisztelhessük.” Városunk vezetője kiemelte: „Marian Cozma most már örökké veszprémi polgár marad. Nagyszerű, nemes lelkű fiatal volt, akit igaz barátunkként, testvérünkként szerettünk.”
 
2..jpg
 
Dr. Magyarády Péter, a Veszprémi Kézilabda Klub korábbi elnöke személyes élményeit felidézve beszélt a nagyszerű román beállósról, aki a legnagyobb csapatok ajánlatait is elutasította azért, hogy Veszprémben folytathassa felfelé ívelő karrierjét. „2008-ban, amikor a KEK döntőt játszottuk Mannheimben, mindenki emlékezhet rá, aki látta, hogy az a Marian Cozma már a klasszis erényeket csillogtatta. Azt, amit reméltünk, hogy látni fogunk tőle. Lehetett látni, hogy ez a Marian Cozma világklasszis lesz, az lehet, előtte a világ, és minden lehetőség, ami egy nagy játékos előtt ott van.”
 
3..jpg
 
Marian Cozma egykori csapata nevében Professzor Dr. Mocsai Lajos, a veszprémi együttes korábbi vezetőedzője szólalt meg, felidézve a tragédia utáni nehéz napokat, és azt a párját ritkító tartást, ami akkor jellemezte a gárdát. Az akkori együttest nemcsak Marian családja kezelte sajátjaként, hanem hatalmas tiszteletben állt Romániában is. „Az az attitűd, az a hangulat, az az érzelem, amely akkor bennünket összekötött, az nagyon ritkán jelentkezik.” Visszaemlékezése végén a mesteredző elmondta: „Amikor rá emlékezünk, legyenek szívesek elővenni azokat az embereket is, akik vele együtt végigküzdötték ezt az időszakot.”
 
4..jpg
 
Gyurákovics István a Veszprémi Szurkolói Egyesület képviseletében az „Építők” drukkerek szemszögéből idézte fel a szomorú napokat, kiemelve nemcsak Marian, de édesapja, Petre Cozma emberi nagyságát is, amellyel mindenki számára példát mutatott a nehéz időkben. A fájó emlékek mellett, néhány vidám történetet is megosztott a hallgatósággal a vezérszurkoló, hiszen a nagyszerű beállós egy rendkívül vidám és pozitív személyiség volt. Végül a következő szavakkal zárta beszédét: „Drága Madárka, remélem nagyon boldog vagy odafent, és kérlek, vigyázó szárnyaidat sose vedd le a veszprémi csapatról.”
 
5..jpg
 
Fotó: Vörös Dávid

2019. február. 08. 20:18


Tabellák

BL tabella
SEHA liga
Bajnokság tabella
A B csoport állása  
1. HC Vardar 0
2. Telekom Veszprém 0
3. PGE Vive Kielce
0
4. HC Meshkov Brest 0
5. HC Motor Zaporozhye
0
6. Montpellier HB
0
7. FC Porto Sofarma 0
8. THW Kiel 0
 
A B csoport állása
 
1. PPD Zagreb 0
2. Meshkov Brest 0
3. Eurofarm Rabotnik
0
4. Metaloplastika Sabac 0
5. Telekom Veszprém
0
6. Spartak Moscow
0
 
Az alapszakasz végeredménye   
1. MOL-Pick Szeged 0
2. Telekom Veszprém
3. Grundfos Tatabánya KC 0
4. Balatonfüredi KSE
0
5. Csurgói KK
0
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 0
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.06.12.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2019. augusztus 25. (vasárnap), 18:00
Veszprém
Füred
K&H Liga
2019. augusztus 23. (péntek), 18:00
Veszprém
36
Dabas
17
K&H Liga

Névadó partnereink