NEXT MATCH:
Balatonfüredi KSE - Telekom Veszprém 2021. 08. 14. 11:00
26 28 3 2 4 2 6 3
IK Savehof
31
MKB Veszprém KC
41
Champions League
(5. forduló)
Nov. 21. Sunday, 15:15
Scandinavium Arena
Bírók: Nikolov, Nacsevszki
Nem igazán hozta lázba az MKB elleni BL mérkőzés a svéd szurkolókat, a szurkolók az impozáns Scandinavium Aréna fekete lepellel szűkített nézőterét sem töltötték meg, hangjukat pedig simán elnyomta a mintegy 100 veszprémi szurkoló hangja.
 
Mint arról folyamatosan bővülő útinaplónkban beszámoltunk, nem tartott a csapattal a térdműtét után lábadozó Dejan Peric és a vállsérüléssel küszködő Nikola Eklemovic.
 
Vujin hétméteresből szerzett góljával kezdett az MKB, melyre Stenbacken válaszolt (1:1). Ez volt az utolsó alkalom, amikor döntetlen állást mutatott az eredményjelző. Terzic vezérletével hármat lőtt zsinórban a Veszprém (1:4). Sokat hibázott a Savehof, technikai hibák, kaput elkerülő lövések jellemezték játékukat, ha pedig lövéseik utat találtak a veszprémi kapuig, azokat jórészt Fazekas Nándor hárította. A hazai edző már a 11. percben kénytelen volt kikérni az idejét (5:10), ez és a kapuscsere sem rázta fel csapatát, Gulyás és Vujin remek átlövésével 13:6-ra vezetett a Veszprém az első negyedóra végén. Csapatunknak a beállós Fritzon okozta a legnagyobb problémát, Mocsai Lajos időkérése során (10:17 – 21. perc) az ellene való védekezésre hívta fel a figyelmet. A játékrész végén 7 gólos előnnyel vonult az öltözőbe az MKB (15:22).
 
A második félidő elején úgy tűnt, mintha a Veszprém fejben az öltözőben maradt volna: Fritzon, Johansson, Stenbaken vezérletével 23:25-re zárkóztak fel. Védekezésben váltottak, nyitott védekezésük megzavarta csapatunkat, megszerzett labdáikból vezetett gyors támadásaikból eredményesek voltak. Magára talált az MKB, fokozatosan törte meg az egyre lelkesebb hazaiak ellenállását. A végén már csak a különbség volt a kérdés, Perez góljával alakult ki a 31:41-es végeredmény.
 
Megérdemelten nyert az MKB Veszprém, győzelmével megerősítette az első helyét csoportjában és továbbra is a BL egyetlen százszázalékos csapata. Visszavágó jövő szombaton a Veszprém Arénában.
IK Savehof - MKB Veszprém KC 31:41
Mocsai Lajos: „Felkészültünk a hazai csapat játékából, tudtuk, hogy mire képesek, így az sem lepett meg bennünket, hogy egy nagyon motivált társasággal találtuk szembe magunkat. Nem vagyok maradéktalanul elégedett, volt egy időszak, amikor a hazaiak felzárkóztak. A folytatásban szerencsére ismét növelni tudtuk az előnyünket.
 
Mikael Franzén: „A Veszprém egy nagyon jó csapat. Mindent megpróbáltunk, de a végére elfáradtunk és a vendégek ezt kihasználták.”
 
Other
TAO-S TÁMOGATÁSOK: Veszprém Handball Team Zrt. Chatbot használati útmutató Veszprém Aréna
Statistics
Updated at: 2021.07.12.
Download
 
BAJNOKSÁG (NB I)
Best scorer
Éles József       1606 goal
NEMZETKÖZI KUPA
Best scorer
Perez Carlos       640 goal
ÖSSZESEN
Best scorer
Éles József       2548 goal
Naming sponsor
Featured sponsors
Balluff Kft. // Broadway Ticket Hungary Kft. // MKB Bank Zrt. // OMV Hungária Kft. // Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. // Ring Autó Kft. // UNI-CITY Betongyártó és Kereskedelmi Kft.
Other supporters
3 for IT Kft. // Agroterm Kft. // Alarmtronic Kft. // Allegro Cafe Kft. // Balaton Ré-busz Kft. // Betekints Wellness és Konferenica Hotel // Continental Automotive Hungary Kft. // Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. // Cső-Kötő Kft. // Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft. // Debreczenyi és Társa Építésszervezési, Településtervezési, Tanácsadó Kft. // Elektro-Center Kft. // Geovol Kft. // Gépbér Színpad Kft. // Hor-Koll Kft. // Industrie Elektrik Villamosipari Kft. // Ingaforg Zrt. // Isotonic Kft. // JFT Kft. // Locargo Kft. // LV International Kft. // Maximál Zrt. // McDonald's veszprémi étterme // Mono-A Vill Kft. // MTD Hungária Kft. // Noa Építő Magyarország Kft. // Növényorvos 2005 Kft. // Nutri 8 Kft. // Oliva Hotel & Étterem // Original-Tech Kft. // Pharma Nord Kft. // Pol-S Kft. // Poli Computer PC Kft. // Practical Építőipari Kft. // Presenta Kft. // RKT-Security Hungary Kft. // S.I. 55 Kft. (Hotel Historia) // Solymár-Szalay Kft. // Tensi Tours Kft. // The Cube Kft. // Vesztergombi Pincészet // WOSS Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. // Zolamedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Lost password?