NEXT MATCH:
Balatonfüredi KSE - Telekom Veszprém 2021. 08. 14. 11:00
26 28 3 2 4 2 6 3
Broadcast:

Telekom Veszprém
41
THW Kiel
33
Champions League
(Bajnokok Ligája 9. forduló)
Dec. 02. Wednesday, 18:45
Veszprém Aréna
A Telekom Veszprém a német bajnok THW Kielt látta vendégül zárt kapuk mögött a Veszprém Arénában. Az első támadást a piros mezes hazaiak vezették, de egy elvesztett labda után Pekeler lőtt a hálóba. Veszprémi oldalon előbb Mahé, majd Nenadic talált be. 5 perc játék után vette át a Veszprém a vezetést 4-3-nál Borozan góljával. A mérkőzés elején szinte minden lövésből gól született, a kapusok nem találkoztak a labdával. A Veszprémnek sikerült ellépnie először két góllal (9-7). 15 perc játék után 11-11-re álltak a felek, rendkívül jó iramban támadtak a csapatok. A veszprémi csapat diktálta az iramot, de a Kiel szorosan tartotta magát. 20 perc után a kapusok is megérkeztek a meccsbe, mindkét oldalon láthattunk nagy védéseket. Az első időkérésre a 23. percben került sor 1 gólos hazai vezetésnél (15-14). Yahia magabiztosan értékesítette a büntetőit az első félidőben, aminek végén gól gazdag döntetlen volt az állás.
 
Fordulás után az első két gólt a Kiel szerezte, de a Veszprém sem akart lemaradni. Borozan a rá jellemző stílusban lőtt bombagólt, de már a Kiel vezetett két góllal (36. perc 23-25). Mindkét csapat sztárjátékosai megmutatták miért tartoznak a világ elitjébe. Az első hazai kétperces büntetést Blagotinsek kapta a 42. percben, de Corrales ekkor újabb védést mutatott be. Nenadic játszott kimagaslóan jól, ezt 45 perc alatt szerzett 9 gólja jól mutatja. Nenadic vezérletével még jobban rákapcsolt a Veszprém és elléptek 4 góllal (32-28). A hazai védekezés nagyon összeállt és a Kiel csak nagyon nehezen tudott gólt szerezni. Az utolsó 10 percre fordulva már 6 góllal vezetett az Építők. Corrales szinte mindent védett a végén, elől pedig gálázott a hazai csapat. A Kiel kicsit kozmetikázott az eredményen, de így is hatalmas verésbe szaladt bele 41 gólt kapva.
Telekom Veszprém – THW Kiel 41:33 (19:19)
 
Telekom Veszprém: Cupara, Corrales – Yahia 6 (2), Moraes, Nilsson 7, Ligetvári, Marguc 4, Lauge 1, Strlek 1, Blagotinsek, Nenadic 10, Mahé 5, Borozan 7
 
THW Kiel: Landin, Quenstedt – Ehrig, Duvnjak 6, Sagosen 4, Reinkind 3, Landin 1, Sunnefeldt, Weinhold 5, Wiencek 2, Ekberg 7 (2), Dahmke 1, Zarabec 1, Horak 1, Pekeler 2
 
Hétméteresek: 2/2 ill. 2/2
Kiállítások:  6 perc ill. 8 perc
David Davis: Nehéz meccs volt a mai, ahogyan a Kiel ellen mindig is. A lehető legjobban felkészültünk a mérkőzésre, és szerencsére Nenadic személyében komoly vezére volt a csapatnak. A védelem jó volt ma, bár az első félidőben kaptunk pár kontragólt. A második félidőt nagyon komolyan vettük, és szerencsére Corrales visszatérése is jól sikerült. Mától csak előre tekintünk. Gratulálok a játékosoknak, hiszen mindenkinek nehéz ez az időszak. Büszke vagyok arra, ahogyan felkészülünk és játsszuk a meccseket.
 
Petar Nenadic: A két edző mindent elmondott, de, ahogy a vendég edző is mondta, mindkét csapatnak el kell felejtenie a mai meccset. Teljesen más mérkőzés vár ránk három hét múlva. Jó egészséget kívánok nekik, remélem, mindkét együttes teljes kerettel találkozik Kölnben.
 
Filip Jicha: Gratulálok a Veszprémnek, remekül játszottak. Kicsit nehéz elviselni a nyolcgólos vereséget. Szerintem 45 percig jól játszottunk, de a végére elfogyott az erőnk, mert a harmadik mérkőzést játsszuk hat nap alatt, ráadásul nehéz ellenfelek ellen. Amit a 45 perc alatt láttam az támadásban jó volt, de védekezésben gyenge, és a kapusunk sem védett igazán. Abban 100%-ig biztos vagyok, hogy három hét múlva Kölnben egy egészen más meccset fogunk játszani. Dolgozunk tovább. Gratulálok a Veszprémnek még egyszer, mi pedig dolgozunk keményen.
 
Patrick Wiencek: Úgy gondolom jól játszottunk 45 percig, utána sok hibát követtünk el. Veszprém egy jó csapat és nem adott esélyt nekünk a végén. Várjuk Kölnt, de addig még fontos meccsek várnak ránk.
Other
TAO-S TÁMOGATÁSOK: Veszprém Handball Team Zrt. Chatbot használati útmutató Veszprém Aréna
Statistics
Updated at: 2021.07.12.
Download
 
BAJNOKSÁG (NB I)
Best scorer
Éles József       1606 goal
NEMZETKÖZI KUPA
Best scorer
Perez Carlos       640 goal
ÖSSZESEN
Best scorer
Éles József       2548 goal
Naming sponsor
Featured sponsors
Balluff Kft. // Broadway Ticket Hungary Kft. // MKB Bank Zrt. // OMV Hungária Kft. // Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. // Ring Autó Kft. // UNI-CITY Betongyártó és Kereskedelmi Kft.
Other supporters
3 for IT Kft. // Agroterm Kft. // Alarmtronic Kft. // Allegro Cafe Kft. // Balaton Ré-busz Kft. // Betekints Wellness és Konferenica Hotel // Continental Automotive Hungary Kft. // Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. // Cső-Kötő Kft. // Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft. // Debreczenyi és Társa Építésszervezési, Településtervezési, Tanácsadó Kft. // Elektro-Center Kft. // Geovol Kft. // Gépbér Színpad Kft. // Hor-Koll Kft. // Industrie Elektrik Villamosipari Kft. // Ingaforg Zrt. // Isotonic Kft. // JFT Kft. // Locargo Kft. // LV International Kft. // Maximál Zrt. // McDonald's veszprémi étterme // Mono-A Vill Kft. // MTD Hungária Kft. // Noa Építő Magyarország Kft. // Növényorvos 2005 Kft. // Nutri 8 Kft. // Oliva Hotel & Étterem // Original-Tech Kft. // Pharma Nord Kft. // Pol-S Kft. // Poli Computer PC Kft. // Practical Építőipari Kft. // Presenta Kft. // RKT-Security Hungary Kft. // S.I. 55 Kft. (Hotel Historia) // Solymár-Szalay Kft. // Tensi Tours Kft. // The Cube Kft. // Vesztergombi Pincészet // WOSS Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. // Zolamedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Lost password?