NEXT MATCH:
Balatonfüredi KSE - Telekom Veszprém 2021. 08. 14. 11:00
26 28 3 2 4 2 6 3
Broadcast:

Telekom Veszprém
32
HBC Nantes
30
Champions League
(Bajnokok Ligája negyeddöntő)
May. 20. Thursday, 18:45
Veszprém Aréna
Sorsdöntő visszavágót játszott a Telekom Veszprém a Nantes ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az „Építők” 4 gólos hátrányból kezdte az összecsapást hazai szurkolók előtt. A Veszprém kezdte a találkozót, de a Nantes talált be először kontrából. Yahia szép átlövésből egyenlített, de gyorsan jött az újabb francia találat. Nilsson három rossz lövéssel kezdett és a Nantes 3 gólos előnyre tett szert emberelőnyben, ezért Davis hamar időt kért (8. perc 2-5). Nenadic érkezett szervezni a támadásokat és szép gólokkal kezdett. Cupara váltotta Corralest a kapuban és egy óriási védéssel szinte felrobbantotta az Arénát. A félidő felénél Marguc góljával egy gólra zárkózott a hazai csapat (8-9). Markussen szép betöréses góljával egyenlő lett az állás (11-11). Két veszprémi gól után a Nantes kért időt (23. perc 13-11). Blagotinsek fejre ütésért megkapta harmadik kétperces kiállítását, amivel kiszállt a játékból. A sípszó előtt a Nantes még betalált és 3 gólra szépített.
 
A második félidőt a vendégek kezdték és beállóból szereztek szép mozdulattal gólt. Egy elhibázott támadás után Lékai sérült meg, majd a Nantes visszajött egy gólra (20-19). Egy újabb francia találat már az egyenlítést jelentette, Davis újra időt kért. Yahianak sült a keze, hatalmas gólokat bombázott a vendég kapuba. Sajnos hátul nem állt össze a védelem, a Nantes mindig megtalálta a réseket és újra ők vezettek 2 góllal (42. perc 23-25). Moraes góljával újra a Veszprémnél volt az előny, ezért a vendégek edzője időt kért a félidő felénél (26-25). Corrales visszatért a kapuba és nagy védésekkel segítette csapatát. Hatalmas csata zajlott a pályán, óriási izgalmak közepette 3 gólos Veszprém előnnyel kezdték az utolsó 5 percet a csapatok (31-28). Manaskov óriási átlövés gólt szerzett, de az eredmény és az idő a vendégeknek kedvezett. Végül a Nantes jutott a kölni Négyes Döntőbe.
Telekom Veszprém – HBC Nantes 32:30 (18:15)
 
Telekom Veszprém: Cupara, Corrales – Manaskov 2, Yahia 6, Moraes 5, Tönnesen, Nilsson, Markussen 3, Ligetvári, Marguc 4 (3), Blagotinsek, Nenadic 7, Mahé, Lékai 2, Borozan 3
 
HBC Nantes: Dumoulin, Nielsen – Damatrin-Bertrand, Briet, Ovnicek 2, Milic, Rivera 4 (3), Cavalcanti 4, Pechmalbec 5, Figueras, Minne, Lazarov 4, Gurbindo 5, Balaguer 6, Monar, De La Breteche
 
Hétméteresek: 3/3 ill. 4/3
Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc
David Davis: Gratulálok a Nantes-nak, Alberto Enterriosnak és sok sikert nekik Kölnben. Nehéz meccs volt a mai, pont ahogyan vártuk. Az odavágó volt a legrosszabb meccsünk a szezonban, és az ott elszenvedett négygólos vereség sok volt. Harcoltunk, de az ellenfél jobb volt. A Klubnak természetesen ez csalódás, mivel a minden évben a Final4-ba szeretne jutni, és meg is nyerni azt, de erre nem lesz lehetőség idén. Fájdalmas és nehéz most beszélni, mert izgatottan vártam a szezont ezzel a csapattal. A játékosok a maximumot adták, de a negyeddöntőben nem 120 percig játszottuk a játékot.
 
Lékai Máté: Gratulálok a Nantes-nak, megérdemelten jutottak tovább, mi csak 10-15 percig álltunk továbbjutásra. Köszönet a szurkolóinknak, hogy végig mellettünk álltak. Apró dolgokon múlik, hogy ki jut be a Final4-ba. Sajnálom, hogy nem sikerült bejutnunk, mert az akarattal nem volt gond, sajnos kint rontottuk el. Óriási küzdelem volt a pályán és a végjátékban dőlt csak el az egész 120 percnyi csata. Szomorú és csalódott vagyok, jelenleg nagy ürességet érzek.
 
Alberto Entrerrios: Boldogok vagyunk, lenyűgöző érzés. Ilyet sosem értem még el edzőként. Örülök játékosok teljesítményének ebben a nagyon nehéz Arénában. Néha úgy éreztük, hogy lehetetlen továbbjutnunk a Veszprémen a visszavágón. Keményen készültünk a héten, mert tudtunk, hogy mi vár ránk. Kapusainknak nem volt sok védése ma, így jól kellett játszanunk elől. Összességében jó volt a csapat, jól harcoltunk és megtettük azt, ami a Final4-hoz kell.
 
Alexandre Cavalcanti: Őrült meccs volt, tudtuk, hogy a hajrában dől el a mérkőzés. Jól menedzseltük a végjátékot. Tudtuk, hogy jó csapat a Veszprém, de a továbbjutás volt a célunk. Voltak nehéz pillanataink, de sikerült elérnünk a célunkat. Nagyon boldogok vagyunk. sokunknak ez lesz az első Final4-ja, köztük nekem is.
Other
TAO-S TÁMOGATÁSOK: Veszprém Handball Team Zrt. Chatbot használati útmutató Veszprém Aréna
Statistics
Updated at: 2021.07.12.
Download
 
BAJNOKSÁG (NB I)
Best scorer
Éles József       1606 goal
NEMZETKÖZI KUPA
Best scorer
Perez Carlos       640 goal
ÖSSZESEN
Best scorer
Éles József       2548 goal
Naming sponsor
Featured sponsors
Balluff Kft. // Broadway Ticket Hungary Kft. // MKB Bank Zrt. // OMV Hungária Kft. // Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. // Ring Autó Kft. // UNI-CITY Betongyártó és Kereskedelmi Kft.
Other supporters
3 for IT Kft. // Agroterm Kft. // Alarmtronic Kft. // Allegro Cafe Kft. // Balaton Ré-busz Kft. // Betekints Wellness és Konferenica Hotel // Continental Automotive Hungary Kft. // Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. // Cső-Kötő Kft. // Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft. // Debreczenyi és Társa Építésszervezési, Településtervezési, Tanácsadó Kft. // Elektro-Center Kft. // Geovol Kft. // Gépbér Színpad Kft. // Hor-Koll Kft. // Industrie Elektrik Villamosipari Kft. // Ingaforg Zrt. // Isotonic Kft. // JFT Kft. // Locargo Kft. // LV International Kft. // Maximál Zrt. // McDonald's veszprémi étterme // Mono-A Vill Kft. // MTD Hungária Kft. // Noa Építő Magyarország Kft. // Növényorvos 2005 Kft. // Nutri 8 Kft. // Oliva Hotel & Étterem // Original-Tech Kft. // Pharma Nord Kft. // Pol-S Kft. // Poli Computer PC Kft. // Practical Építőipari Kft. // Presenta Kft. // RKT-Security Hungary Kft. // S.I. 55 Kft. (Hotel Historia) // Solymár-Szalay Kft. // Tensi Tours Kft. // The Cube Kft. // Vesztergombi Pincészet // WOSS Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. // Zolamedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Lost password?