NEXT MATCH:
-
26 28 3 2 4 2 6 3
2021-2022
HC Meshkov Brest
27
Telekom Veszprém
28
SEHA League
(SEHA Liga 1. forduló)
Sep. 03. Tuesday, 17:15
Breszt
A Meshkov Brest elleni SEHA – Gazprom Liga nyitánya gyászszünettel kezdődött, ezzel adózva a fehérorosz alapítók nem rég elhunyt édesanyja előtt. A meccset a Veszprém kezdte Lauge góljával. A Brest hosszú támadásokat vezetett, amivel tapadt ellenfelére. A 10. percben 5:6-ra vezettünk, mielőtt megkaptuk volna első emberelőnyünket. Mindkét csapat sok hibával, fegyelmezetlenül játszott, sok volt a kiállítás. A 15. percben 7:8 volt az állás, majd a 19.-ben először mentünk el két góllal Lauge révén. A félidőre maradt ez a különbség, és 14:16-os állással vonultak szünetre a csapatok.
 
A második játékrészt egy elhibázott támadással kezdték a hazaiak, amelyből Lékai próbálkozott üreskapura, de egész pályáról a felső kapufát találta el. A találkozó 33. percében kiegyenlített a Brest, és innen egészen a végéig fej-fej mellett haladtak a felek. Az ellenfelünknél főleg Darko Djukic volt elemében. A 45. percben ismét egyenlített a Meshkov, ekkor 22:22 volt az állás. Cupara sokszor védett fontos pillanatban, megelőzve a hazai csapatot a vezetés megszerzésében. Az 53. percben már ő sem tudott segíteni, vezetett a Brest, de Tonnesen egyből egyenlített, sőt, Lauge a következő támadásunkban már a vezetést is átvette, 25:26. Az izgalmakat tovább fokozta, hogy a Brest ismét előnyt szerzett, ám Nenadic előbb egyenlített, majd labdát szerzett és visszaszerezte a vezetést. Ezzel 27:28-ra nyertük meg első SEHA Liga meccsünket.
 
HC Meshkov Brest – Telekom Veszprém 27:28 (14:16)
 
HC Meshkov Brest: Pesic, Matskevich – Kankaras 1, Kulak, Panic 7, Shkurinsky 3, Yrynok 1, Obradovic, Accambray 3, Shumak 1, Baranau, Razgor, Selviasiuk, Djukic 8 (5), Vailupau, Malus 3
 
Telekom Veszprém: Sterbik, Cupara – Manaskov 4, Yahia 3, Moraes 2, Tonnesen 4, Gajic 1, Nilsson 2, Marguc, Lauge 6, Strlek, Terzic, Blagotinsek 1, Nenadic 3, Lékai 2, Borozan
 
Hétméteresek: 5/5 ill. 0/0
Kiállítások: 6 perc ill. 14 perc
David Davis: Nem úgy kezdtünk, ahogyan szerettünk volna. A Brest jól játszott, remek tempóval és kemény védelemmel. Sokat hibáztunk, és nem a mi szánk íze szerint alakult a meccs. Általában nem szoktam ezzel foglalkozni, de ha ilyen szintű lesz a játékvezetés a SEHA Ligában, akkor hatalmas problémáink lesznek, és senki sem lesz boldog a találkozók után. Örülök a győzelemnek, mert megszenvedtünk érte, és két ponttal mehetünk haza.
 
Lékai Máté: Nagy derbit játszottunk ma a SEHA Ligában, mivel szerintem ez a két csapat talán a legjobb a bajnokságban. Nehéz itt játszani, mert mindig jó az ellenfél. Még csak a szezon elején járunk, és szerintem mindkét együttes tud jobban is teljesíteni. Jól harcoltunk, és nyertünk, így örülhetünk. Ettől függetlenül fejlődnünk kell, és jobban játszani, nagyobb fegyelemmel. Sokat kell otthon dolgoznunk még, hiszen folytatódik a SEHA Liga, és a Bajnokok Ligája hamarosan kezdetét veszi.
 
Raúl Alonso: Gratulálok Davis mesternek és csapatának a győzelemhez. Tudunk, hogy a világ egyik legjobb csapatával állunk szemben, és hogy minden poszton két top játékosuk van. Azzal is tisztában voltunk, hogy a múlt héten mutatott szintnél magasabb fordulaton kell pörögnünk. Sikerült végig nyitva tartan a meccset. A játékosaim remek munkát végeztek. Kemény heteken vagyunk túl a felkészüléssel és elszenvedett sérüléssel. Ez volt az első nagyobb teszt, hogy lássuk, hol tartunk. A Veszprém ellen játszani mindig kemény, és az, hogy ma egy szinten tudtunk velük mozogni, azzal csak elégedett lehetek. Holnaptól a következő célra koncentrálunk. Ha lépésről lépésre tudjuk a szintet emelni, akkor elkaphatjuk a nagyobb csapatokat. Köszönjük az szurkolóinknak a buzdítást.
 
William Accambray: Kemény meccs volt, egy kiváló ellenféllel szemben. Nagy próba volt ez nekünk, és mindössze egy napunk volt felkészülni rá, mivel szombaton is játszottunk. Egészen az utolsó percig jól teljesítettünk, senki nem tudta volna megmondani, hogy ki fog nyerni. A végén a Veszprém diadalmaskodott, és ehhez gratulálok nekik. Úgy gondolom, hogy pozitívum számunkra, hogy ha ezt a szintet tudjuk tartani, akkor nagy dolgokra lehetünk képesek.
Other
TAO-S TÁMOGATÁSOK: Veszprém Handball Team Zrt. Chatbot használati útmutató Veszprém Aréna
Statistics
Updated at: 2021.07.12.
Download
 
BAJNOKSÁG (NB I)
Best scorer
Éles József       1606 goal
NEMZETKÖZI KUPA
Best scorer
Perez Carlos       640 goal
ÖSSZESEN
Best scorer
Éles József       2548 goal
Naming sponsor
Featured sponsors
Balluff Kft. // Broadway Ticket Hungary Kft. // MKB Bank Zrt. // OMV Hungária Kft. // Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. // Ring Autó Kft. // UNI-CITY Betongyártó és Kereskedelmi Kft.
Other supporters
3 for IT Kft. // Agroterm Kft. // Alarmtronic Kft. // Allegro Cafe Kft. // Balaton Ré-busz Kft. // Betekints Wellness és Konferenica Hotel // Continental Automotive Hungary Kft. // Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. // Cső-Kötő Kft. // Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft. // Debreczenyi és Társa Építésszervezési, Településtervezési, Tanácsadó Kft. // Elektro-Center Kft. // Geovol Kft. // Gépbér Színpad Kft. // Hor-Koll Kft. // Industrie Elektrik Villamosipari Kft. // Ingaforg Zrt. // Isotonic Kft. // JFT Kft. // Locargo Kft. // LV International Kft. // Maximál Zrt. // McDonald's veszprémi étterme // Mono-A Vill Kft. // MTD Hungária Kft. // Noa Építő Magyarország Kft. // Növényorvos 2005 Kft. // Nutri 8 Kft. // Oliva Hotel & Étterem // Original-Tech Kft. // Pharma Nord Kft. // Pol-S Kft. // Poli Computer PC Kft. // Practical Építőipari Kft. // Presenta Kft. // RKT-Security Hungary Kft. // S.I. 55 Kft. (Hotel Historia) // Solymár-Szalay Kft. // Tensi Tours Kft. // The Cube Kft. // Vesztergombi Pincészet // WOSS Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. // Zolamedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Lost password?