KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
-
2627324252
Telekom
TippMix
2020-2021
2020. Máj. 15. Péntek, 13:46
Általános hírek

Interjú David Davisszel

 
Folyamatos kapcsolatban van játékosaival, és már a következő szezonra készül. Vezetőedzőnkkel, David Davisszel beszélgettünk a terveiről, illetve a karanténban töltött hetekről.
 
 
Milyen gyakran beszélt a játékosokkal a karantén idején? Mennyit tudott róluk? Kik vannak még Veszprémben?
Csak néhányan, négyen-öten mentek haza egyből. A többi játékos itt maradt, vagy azért, mert nem volt egyszerű hazamennie a saját országába, vagy pedig azért, mert a helyzet jobb volt itt, Magyarországon. Majdnem mindenki szép házban él, nagy kerttel, ahová kimehettek. Persze idővel aztán szépen lassan mindenki elindult haza. Azt hiszem, hogy jelenleg Manaskov, Mahé, Tonnesen, Terzic és Borozan vannak még itt a légiósok közül, illetve természetesen a magyar játékosok, a többiek hazamentek. Normális esetben, például a nyári szünetben, egyszer hívom fel őket, csak hogy tudjam, minden rendben. Ebben a szerencsétlen helyzetben kéthetente telefonáltam, hogy megbizonyosodjak, jól vannak ők is, a családjuk is, valamint, hogy a hazájukban milyen a helyzet. Ezek mindig videóbeszélgetések voltak. Ezen kívül a főnökeimmel beszéltem sokat, és az irodai alkalmazottakat is felhívtam. Próbáltam mindenkivel kapcsolatban maradni, mert tudni szerettem volna, hogy minden rendben van.
 
Néhány játékos bent volt az Arénában, és edzett. Tervezi az edzéseket a közeljövőben is, vagy csak összejöttek a fiúk egy kis mozgásra?
Az edzések azért vannak, hogy a szezonban sérülést szenvedő játékosok előbb elkezdjék a felkészülést. Én is bemegyek mindig, hogy tudjak nekik segíteni. Néhányan csatlakoztak hozzájuk, akik itt vannak Veszprémben, de a részvétel minden esetben önkéntes.
 
Tervezi már a visszatérést a nagy kézilabda színtérre?
Már elkezdtünk tervezni a következő idényre, nagyjából két hete. Optimisták vagyunk, és szeretnénk időben elkezdeni a szezont. Már dolgozunk a taktikán!
 
Ez a szünet a megszokottnál jóval hosszabb. Fizikailag, vagy mentálisan lesz nehezebb visszatérniük a játékosoknak?
Mentálisan nem lesz olyan nehéz szerintem, de fizikailag mindenképpen. Hosszú ideje nem edzettek labdával a srácok. Természetesen profikról beszélünk, és elvégezték a kiszabott feladatokat otthon, súlyokat emeltek, vagy bicikliztek. Nagyon örülök a hozzáállásuknak, hiszen Marija, az erőnléti edzőnk elmondása szerint a srácok több feladatot is kértek, mint ami ki volt jelölve. Ebben a hónapban pihenhetnek egy kicsit, de közben fokozatosan vissza kell szokniuk a labdához. A legfontosabb a kézilabda. Remélem, mindenki jó formában tér majd vissza, és senkinek nem lesznek problémái. Szerintem mentálisan nem lesz baj, viszont négy hónap kihagyás túl sok.
 
 
Hogy van a családja? Mivel teltek a napjai a karantén ideje alatt?
Az első hónapban sokat pihentem. Az utóbbi két évem izgalmasra sikeredett, de egyben fárasztó és stresszes is volt. Szeretem ezt a ritmust, és a munkámat, de ami most történt, az igazán jól jött számomra, hiszen tényleg pihenhettem. Jógáztam, meditáltam. Igyekeztem minél nyugodtabb lenni, és pihentetni az elmémet, amennyit csak lehet. A második hónapban sok mindent szerettem volna csinálni, de sajnos nem lehetett. Sok időt tölthettem a gyerekeimmel és a feleségemmel. A gyerekek még kicsik, szóval nagyon fontos, hogy sokat legyünk együtt. Játszottunk, filmeket néztünk, vagy videójátékoztunk a PlayStation-ön. Főleg a Call of Duty ment rajta, de azért a Just Dance-t is kipróbáltuk.
 
Hazája, Spanyolország egyike volt a járvány sújtotta országoknak. Milyen a helyzet jelenleg?
Kezd jobb lenni, a fertőzések száma csökken. Azt gondolom, hogy hiányoztak a jó döntések az elején. Próbál az ország minél hamarabb visszaállni a normális kerékvágásba. Nem megy olyan könnyen, és sajnos az emberek kezdik elveszíteni a türelmüket, de hamarosan minden rendben lesz otthon.
 
Mit üzen a Veszprém Szurkolóknak ezekben a nehéz időkben?
A csapat, és a játékosok rendben vannak, és nagyon remélem, hogy a Szurkolók is. Magyarországon elég jó a helyzet, szóval tényleg nagyon remélem, hogy mindenki egészséges. A Klub egyetlen aktív területe a közösségi média volt, ahol továbbra is támogatták a csapatot. Erősebben fogunk visszatérni, és persze közösen, hiszen a Szurkolókkal együtt vagyunk igazán erősek.
 
 
Egyéb
TAO-S TÁMOGATÁSOK: Határozat • Program • Veszprém Aréna
Statisztikák
Frissítve: 2020.03.11.
Letöltés
 
BAJNOKSÁG (NB I)
A legjobb góllövő
Éles József      1606 gól
NEMZETKÖZI KUPA
A legjobb góllövő
Perez Carlos      640 gól
ÖSSZESEN
A legjobb góllövő
Éles József      2548 gól
Névadó partnerünk
Kiemelt partnereink
Duna aszfalt
Euronics Veszprém
2Rule
Seat
Szerencsejáték Zrt.
UniCity
Euroaszfalt
Veszprém Város
Via vin
Jysk
Kiemelt partnereink
Balluff Kft. // Broadway Ticket Hungary Kft. // MKB Bank Zrt. // OMV Hungária Kft. // Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. // Ring Autó Kft. // UNI-CITY Betongyártó és Kereskedelmi Kft. // VEMÉVSZER Építő- és Szerelőipari Kft.
További támogatóink
3 for IT Kft. // Agroterm Kft. // Alarmtronic Kft. // Allegro Cafe Kft. // Balaton Ré-busz Kft. // Betekints Wellness és Konferenica Hotel // Continental Automotive Hungary Kft. // Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. // Cső-Kötő Kft. // Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft. // Debreczenyi és Társa Építésszervezési, Településtervezési, Tanácsadó Kft. // Elektro-Center Kft. // Geovol Kft. // Gépbér Színpad Kft. // Hor-Koll Kft. // Huawei Technologies Hungary Kft. // Industrie Elektrik Villamosipari Kft. // Ingaforg Zrt. // Isotonic Kft. // JFT Kft. // Locargo Kft. // LV International Kft. // Maximál Zrt. // McDonald's veszprémi étterme // Mono-A Vill Kft. // MTD Hungária Kft. // Noa Építő Magyarország Kft. // Növényorvos 2005 Kft. // Nutri 8 Kft. // Oliva Hotel & Étterem // Original-Tech Kft. // Pharma Nord Kft. // Pol-S Kft. // Poli Computer PC Kft. // Practical Építőipari Kft. // RKT-Security Hungary Kft. // S.I. 55 Kft. (Hotel Historia) // Solymár-Szalay Kft. // Tensi Tours Kft. // The Cube Kft. // Vesztergombi Pincészet // WOSS Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. // Zolamedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Betekints Wellness és Konferenica Hotel
Huawei Technologies Hungary Kft.
INWeb Solutions Informatikai Kft.
Locargo Kft.
Nutri 8 Kft.
MakeIt
Broadway Ticket Hungary Kft.

Elfelejtette jelszavát?