KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Balatonfüredi KSE - Telekom Veszprém 2021. 08. 14. 11:00
26 28 3 2 4 2 6 3
Közvetíti:

Telekom Veszprém
41
THW Kiel
33
Bajnokok Ligája
(Bajnokok Ligája 9. forduló)
Dec. 02. Szerda, 18:45
Veszprém Aréna
A Telekom Veszprém a német bajnok THW Kielt látta vendégül zárt kapuk mögött a Veszprém Arénában. Az első támadást a piros mezes hazaiak vezették, de egy elvesztett labda után Pekeler lőtt a hálóba. Veszprémi oldalon előbb Mahé, majd Nenadic talált be. 5 perc játék után vette át a Veszprém a vezetést 4-3-nál Borozan góljával. A mérkőzés elején szinte minden lövésből gól született, a kapusok nem találkoztak a labdával. A Veszprémnek sikerült ellépnie először két góllal (9-7). 15 perc játék után 11-11-re álltak a felek, rendkívül jó iramban támadtak a csapatok. A veszprémi csapat diktálta az iramot, de a Kiel szorosan tartotta magát. 20 perc után a kapusok is megérkeztek a meccsbe, mindkét oldalon láthattunk nagy védéseket. Az első időkérésre a 23. percben került sor 1 gólos hazai vezetésnél (15-14). Yahia magabiztosan értékesítette a büntetőit az első félidőben, aminek végén gól gazdag döntetlen volt az állás.
 
Fordulás után az első két gólt a Kiel szerezte, de a Veszprém sem akart lemaradni. Borozan a rá jellemző stílusban lőtt bombagólt, de már a Kiel vezetett két góllal (36. perc 23-25). Mindkét csapat sztárjátékosai megmutatták miért tartoznak a világ elitjébe. Az első hazai kétperces büntetést Blagotinsek kapta a 42. percben, de Corrales ekkor újabb védést mutatott be. Nenadic játszott kimagaslóan jól, ezt 45 perc alatt szerzett 9 gólja jól mutatja. Nenadic vezérletével még jobban rákapcsolt a Veszprém és elléptek 4 góllal (32-28). A hazai védekezés nagyon összeállt és a Kiel csak nagyon nehezen tudott gólt szerezni. Az utolsó 10 percre fordulva már 6 góllal vezetett az Építők. Corrales szinte mindent védett a végén, elől pedig gálázott a hazai csapat. A Kiel kicsit kozmetikázott az eredményen, de így is hatalmas verésbe szaladt bele 41 gólt kapva.
Telekom Veszprém – THW Kiel 41:33 (19:19)
 
Telekom Veszprém: Cupara, Corrales – Yahia 6 (2), Moraes, Nilsson 7, Ligetvári, Marguc 4, Lauge 1, Strlek 1, Blagotinsek, Nenadic 10, Mahé 5, Borozan 7
 
THW Kiel: Landin, Quenstedt – Ehrig, Duvnjak 6, Sagosen 4, Reinkind 3, Landin 1, Sunnefeldt, Weinhold 5, Wiencek 2, Ekberg 7 (2), Dahmke 1, Zarabec 1, Horak 1, Pekeler 2
 
Hétméteresek: 2/2 ill. 2/2
Kiállítások:  6 perc ill. 8 perc
David Davis: Nehéz meccs volt a mai, ahogyan a Kiel ellen mindig is. A lehető legjobban felkészültünk a mérkőzésre, és szerencsére Nenadic személyében komoly vezére volt a csapatnak. A védelem jó volt ma, bár az első félidőben kaptunk pár kontragólt. A második félidőt nagyon komolyan vettük, és szerencsére Corrales visszatérése is jól sikerült. Mától csak előre tekintünk. Gratulálok a játékosoknak, hiszen mindenkinek nehéz ez az időszak. Büszke vagyok arra, ahogyan felkészülünk és játsszuk a meccseket.
 
Petar Nenadic: A két edző mindent elmondott, de, ahogy a vendég edző is mondta, mindkét csapatnak el kell felejtenie a mai meccset. Teljesen más mérkőzés vár ránk három hét múlva. Jó egészséget kívánok nekik, remélem, mindkét együttes teljes kerettel találkozik Kölnben.
 
Filip Jicha: Gratulálok a Veszprémnek, remekül játszottak. Kicsit nehéz elviselni a nyolcgólos vereséget. Szerintem 45 percig jól játszottunk, de a végére elfogyott az erőnk, mert a harmadik mérkőzést játsszuk hat nap alatt, ráadásul nehéz ellenfelek ellen. Amit a 45 perc alatt láttam az támadásban jó volt, de védekezésben gyenge, és a kapusunk sem védett igazán. Abban 100%-ig biztos vagyok, hogy három hét múlva Kölnben egy egészen más meccset fogunk játszani. Dolgozunk tovább. Gratulálok a Veszprémnek még egyszer, mi pedig dolgozunk keményen.
 
Patrick Wiencek: Úgy gondolom jól játszottunk 45 percig, utána sok hibát követtünk el. Veszprém egy jó csapat és nem adott esélyt nekünk a végén. Várjuk Kölnt, de addig még fontos meccsek várnak ránk.
Egyéb
TAO-S TÁMOGATÁSOK: Határozat • Program • Veszprém Aréna
Statisztikák
Frissítve 2021.07.12.
Letöltés
 
BAJNOKSÁG (NB I)
A legjobb góllövő
Éles József       1606 Gól
NEMZETKÖZI KUPA
A legjobb góllövő
Perez Carlos       640 Gól
ÖSSZESEN
A legjobb góllövő
Éles József       2548 Gól
Névadó partnerünk
Kiemelt partnereink
Kiemelt partnereink
Balluff Kft. // Broadway Ticket Hungary Kft. // MKB Bank Zrt. // OMV Hungária Kft. // Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. // Ring Autó Kft. // UNI-CITY Betongyártó és Kereskedelmi Kft.
További támogatóink
3 for IT Kft. // Agroterm Kft. // Alarmtronic Kft. // Allegro Cafe Kft. // Balaton Ré-busz Kft. // Betekints Wellness és Konferenica Hotel // Continental Automotive Hungary Kft. // Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. // Cső-Kötő Kft. // Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft. // Debreczenyi és Társa Építésszervezési, Településtervezési, Tanácsadó Kft. // Elektro-Center Kft. // Geovol Kft. // Gépbér Színpad Kft. // Hor-Koll Kft. // Industrie Elektrik Villamosipari Kft. // Ingaforg Zrt. // Isotonic Kft. // JFT Kft. // Locargo Kft. // LV International Kft. // Maximál Zrt. // McDonald's veszprémi étterme // Mono-A Vill Kft. // MTD Hungária Kft. // Noa Építő Magyarország Kft. // Növényorvos 2005 Kft. // Nutri 8 Kft. // Oliva Hotel & Étterem // Original-Tech Kft. // Pharma Nord Kft. // Pol-S Kft. // Poli Computer PC Kft. // Practical Építőipari Kft. // Presenta Kft. // RKT-Security Hungary Kft. // S.I. 55 Kft. (Hotel Historia) // Solymár-Szalay Kft. // Tensi Tours Kft. // The Cube Kft. // Vesztergombi Pincészet // WOSS Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. // Zolamedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Elfelejtette jelszavát?