KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
-
26 28 3 2 4 2 6 3
2021-2022
Közvetíti:

Telekom Veszprém
32
HBC Nantes
30
Bajnokok Ligája
(Bajnokok Ligája negyeddöntő)
Máj. 20. Csütörtök, 18:45
Veszprém Aréna
Sorsdöntő visszavágót játszott a Telekom Veszprém a Nantes ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az „Építők” 4 gólos hátrányból kezdte az összecsapást hazai szurkolók előtt. A Veszprém kezdte a találkozót, de a Nantes talált be először kontrából. Yahia szép átlövésből egyenlített, de gyorsan jött az újabb francia találat. Nilsson három rossz lövéssel kezdett és a Nantes 3 gólos előnyre tett szert emberelőnyben, ezért Davis hamar időt kért (8. perc 2-5). Nenadic érkezett szervezni a támadásokat és szép gólokkal kezdett. Cupara váltotta Corralest a kapuban és egy óriási védéssel szinte felrobbantotta az Arénát. A félidő felénél Marguc góljával egy gólra zárkózott a hazai csapat (8-9). Markussen szép betöréses góljával egyenlő lett az állás (11-11). Két veszprémi gól után a Nantes kért időt (23. perc 13-11). Blagotinsek fejre ütésért megkapta harmadik kétperces kiállítását, amivel kiszállt a játékból. A sípszó előtt a Nantes még betalált és 3 gólra szépített.
 
A második félidőt a vendégek kezdték és beállóból szereztek szép mozdulattal gólt. Egy elhibázott támadás után Lékai sérült meg, majd a Nantes visszajött egy gólra (20-19). Egy újabb francia találat már az egyenlítést jelentette, Davis újra időt kért. Yahianak sült a keze, hatalmas gólokat bombázott a vendég kapuba. Sajnos hátul nem állt össze a védelem, a Nantes mindig megtalálta a réseket és újra ők vezettek 2 góllal (42. perc 23-25). Moraes góljával újra a Veszprémnél volt az előny, ezért a vendégek edzője időt kért a félidő felénél (26-25). Corrales visszatért a kapuba és nagy védésekkel segítette csapatát. Hatalmas csata zajlott a pályán, óriási izgalmak közepette 3 gólos Veszprém előnnyel kezdték az utolsó 5 percet a csapatok (31-28). Manaskov óriási átlövés gólt szerzett, de az eredmény és az idő a vendégeknek kedvezett. Végül a Nantes jutott a kölni Négyes Döntőbe.
Telekom Veszprém – HBC Nantes 32:30 (18:15)
 
Telekom Veszprém: Cupara, Corrales – Manaskov 2, Yahia 6, Moraes 5, Tönnesen, Nilsson, Markussen 3, Ligetvári, Marguc 4 (3), Blagotinsek, Nenadic 7, Mahé, Lékai 2, Borozan 3
 
HBC Nantes: Dumoulin, Nielsen – Damatrin-Bertrand, Briet, Ovnicek 2, Milic, Rivera 4 (3), Cavalcanti 4, Pechmalbec 5, Figueras, Minne, Lazarov 4, Gurbindo 5, Balaguer 6, Monar, De La Breteche
 
Hétméteresek: 3/3 ill. 4/3
Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc
David Davis: Gratulálok a Nantes-nak, Alberto Enterriosnak és sok sikert nekik Kölnben. Nehéz meccs volt a mai, pont ahogyan vártuk. Az odavágó volt a legrosszabb meccsünk a szezonban, és az ott elszenvedett négygólos vereség sok volt. Harcoltunk, de az ellenfél jobb volt. A Klubnak természetesen ez csalódás, mivel a minden évben a Final4-ba szeretne jutni, és meg is nyerni azt, de erre nem lesz lehetőség idén. Fájdalmas és nehéz most beszélni, mert izgatottan vártam a szezont ezzel a csapattal. A játékosok a maximumot adták, de a negyeddöntőben nem 120 percig játszottuk a játékot.
 
Lékai Máté: Gratulálok a Nantes-nak, megérdemelten jutottak tovább, mi csak 10-15 percig álltunk továbbjutásra. Köszönet a szurkolóinknak, hogy végig mellettünk álltak. Apró dolgokon múlik, hogy ki jut be a Final4-ba. Sajnálom, hogy nem sikerült bejutnunk, mert az akarattal nem volt gond, sajnos kint rontottuk el. Óriási küzdelem volt a pályán és a végjátékban dőlt csak el az egész 120 percnyi csata. Szomorú és csalódott vagyok, jelenleg nagy ürességet érzek.
 
Alberto Entrerrios: Boldogok vagyunk, lenyűgöző érzés. Ilyet sosem értem még el edzőként. Örülök játékosok teljesítményének ebben a nagyon nehéz Arénában. Néha úgy éreztük, hogy lehetetlen továbbjutnunk a Veszprémen a visszavágón. Keményen készültünk a héten, mert tudtunk, hogy mi vár ránk. Kapusainknak nem volt sok védése ma, így jól kellett játszanunk elől. Összességében jó volt a csapat, jól harcoltunk és megtettük azt, ami a Final4-hoz kell.
 
Alexandre Cavalcanti: Őrült meccs volt, tudtuk, hogy a hajrában dől el a mérkőzés. Jól menedzseltük a végjátékot. Tudtuk, hogy jó csapat a Veszprém, de a továbbjutás volt a célunk. Voltak nehéz pillanataink, de sikerült elérnünk a célunkat. Nagyon boldogok vagyunk. sokunknak ez lesz az első Final4-ja, köztük nekem is.
Egyéb
TAO-S TÁMOGATÁSOK: Határozat • Program • Veszprém Aréna
Statisztikák
Frissítve 2021.07.12.
Letöltés
 
BAJNOKSÁG (NB I)
A legjobb góllövő
Éles József       1606 Gól
NEMZETKÖZI KUPA
A legjobb góllövő
Perez Carlos       640 Gól
ÖSSZESEN
A legjobb góllövő
Éles József       2548 Gól
Névadó partnerünk
Kiemelt partnereink
Kiemelt partnereink
Balluff Kft. // Broadway Ticket Hungary Kft. // MKB Bank Zrt. // OMV Hungária Kft. // Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. // Ring Autó Kft. // UNI-CITY Betongyártó és Kereskedelmi Kft.
További támogatóink
3 for IT Kft. // Agroterm Kft. // Alarmtronic Kft. // Allegro Cafe Kft. // Balaton Ré-busz Kft. // Betekints Wellness és Konferenica Hotel // Continental Automotive Hungary Kft. // Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. // Cső-Kötő Kft. // Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft. // Debreczenyi és Társa Építésszervezési, Településtervezési, Tanácsadó Kft. // Elektro-Center Kft. // Geovol Kft. // Gépbér Színpad Kft. // Hor-Koll Kft. // Industrie Elektrik Villamosipari Kft. // Ingaforg Zrt. // Isotonic Kft. // JFT Kft. // Locargo Kft. // LV International Kft. // Maximál Zrt. // McDonald's veszprémi étterme // Mono-A Vill Kft. // MTD Hungária Kft. // Noa Építő Magyarország Kft. // Növényorvos 2005 Kft. // Nutri 8 Kft. // Oliva Hotel & Étterem // Original-Tech Kft. // Pharma Nord Kft. // Pol-S Kft. // Poli Computer PC Kft. // Practical Építőipari Kft. // Presenta Kft. // RKT-Security Hungary Kft. // S.I. 55 Kft. (Hotel Historia) // Solymár-Szalay Kft. // Tensi Tours Kft. // The Cube Kft. // Vesztergombi Pincészet // WOSS Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. // Zolamedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Elfelejtette jelszavát?