KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
-
26 28 3 2 4 2 6 3
2021-2022
Közvetíti:

Telekom Veszprém
36
MOL-Pick Szeged
37
K&H Liga
(K&H Liga döntő)
Jún. 05. Szombat, 18:30
Veszprém Aréna
A magyar bajnoki döntő második mérkőzésén a Telekom Veszprém a Szeged együttesét látta vendégül. Az első mérkőzésen a szegediek 3 góllal (31-28) győztek, így nagyon kiélezett visszavágóra lehetett számítani. A vendégek kezdték a találkozót és Bodó szerzett gólt, amit Kasparek duplázott meg. Az első hazai gólt Yahia szerezte szép betörésből. Egy védést követő kipattanóból Manaskov egyenlített a 6. perc végén. (3-3). Corrales szenzációsan kezdett, Bánhidi két ziccerét is fantasztikusan védte. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Szeged mindig talált választ a veszprémi gólokra (10. perc 6-6). Sajnos Marguc büntetőt rontott és a félidő közepén 2 góllal ellépett a Szeged, amire Davis mester időt kért válaszul (8-10). Támadásban sok volt az eladott labda, a Szeged könnyű lerohanás gólokat szerezhetett. Corrales bravúrjainak köszönhetően közelebb zárkózott a Veszprém. A félidő végén a Szeged megint a 7:6 elleni játékot alkalmazta. Bánhidi kapott piros lapot a félidő vége előtt, de 1 gólos szegedi előnnyel ért véget a játékrész.
 
A második félidő három elhibázott hazai támadással indult és a Szeged pillanatok alatt 4 góllal vezetett. A Szeged szinte minden támadásban passzívig támadott, de Canellas többször is valahogy utat talált kapuba. Cupara érkezett a gólvonalra és Mahé góljával újra csak egy gólos volt a vendég előny. Parázs hangulatú csata, kemény küzdelem jellemezte végig a mérkőzést. Cupara nagyon fontos pillanatban védte Kallman ziccerét és 3 gól helyett csak 1 maradt a különbség. Mahé szenzációsan játszott, ő vette hátára a csapatot. Sajnos a Szeged szinte minden támadásából betalált, a 48. percben már 30 gólnál jártak (27-30). Hat perccel a vége előtt Davis időt kért, muszáj volt gólt szerezni, mert a Szeged 3 góllal vezetett (31-34). Hatalmas hajrába kezdett a Veszprém, Mahé büntetőjével már döntetlen volt az állás 3 perccel a vége előtt. Azonban ez sem volt elég, a Szeged megnyerte a bajnokságot.
Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 36:37 (14:15)
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 7, Yahia 3, Moraes 1, Nilsson 4, Markussen, Ligetvári, Marguc 4, Blagotinsek 1, Nenadic 4 (1), Mahé 9 (3), Maqueda 1, Lékai 2
 
MOL-Pick Szeged: Mikler, Alilovic – Kallman 5, Bodó 1, Canellas 4, Radivojevic 6 (3), Gaber, Sostaric 4, Bánhidi 3, Kasparek 5, Bajus, Stranovsky 1, Bombac 4, Rosta 1, Mackovsek 1, Zhitnikov 2
 
Hétméteresek: 5/4 ill. 3/3
Kiállítások: 4 perc ill. 4 perc
David Davis: Gratulálok a Szegednek, és Pastor mesternek. Jobbak voltak, mi pedig mindkét találkozón végig hátrányban kézilabdáztunk. Egyiken sem tudtunk vezetni. Nehéz szezonon vagyunk túl, sok volt a probléma, mégis azt érzem, hogy a csapat a jó formában érkezett meg a döntőbe. Elbuktunk decemberben, májusban és ma is. Kiábrándító, hogy itthon veszítettük el a bajnokságot. Az életem és a szerelmem a kézilabda, mindent beleadtam. Fájdalmas ez a nap nekünk is, és a Szurkolóinknak is, akik amúgysem voltak túl boldogok a csapat teljesítménye miatt az utóbbi hónapokban. Ez a Klub a legprofibb, ahol valaha is jártam. A körülöttünk és az irodában dolgozók mindent megtesznek, hogy nekünk csak a munkára kelljen koncentrálni, és köszönjük nekik, ahogyan a Szurkolóinknak is, hogy végig buzdították a srácokat. Előre kell néznünk.
 
Kentin Mahé: Gratulálok a Szegednek, megérdemelték a győzelmet. Nagyon csalódottak vagyunk. Fájdalmas érzés, mert ennél jobban is tudunk játszani. A szezonban mi voltunk a jobbak, de ilyen a sport. Nem ilyen végeredményre számítottunk, de biztosíthatok mindenkit, hogy a következő szezonban visszavágunk és azért fogunk dolgozni, hogy visszahódítsuk a bajnoki címet.
 
Juan Carlos Pastor: Boldog vagyok, mert nagyon nehéz szezon volt, sokszor kellett felállni a padlóról, de végig egymásért harcoltak a fiúk. Gratulálok a Szeged családnak, mindenkinek, aki segítette a munkánkat, és amikor rosszul állt a csapat, bíztak bennünk. Gratulálok a stábnak, mindenkinek, aki körülöttünk dolgozik. Köszönöm Elnök Úrnak a bizalmat, ahogyan Csányi Úrnak is. Köszönöm természetesen a szurkolóinknak is. Úgy gondolom, az volt a kulcs, hogy végig vezetni tudtunk. Az első félidő végén volt egy kis problémánk, amikor feljött a Veszprém, de ez főleg amiatt lehetett, hogy Bánhidi Bence piroslapos kiválása után, Borut Mackovsek apró sérülést szedett össze. Pontos kézilabdát játszottunk, kevés hibával. Nehéz címeket nyerni Magyarországon, de az utóbbi három idényben nyertünk egy kupát, és egy bajnokságot is, versenyben tudtunk lenni a Veszprémmel. A bajnoki címet a családomnak ajánlom, hiszen már öt hónapja nem voltam otthon. Sokat jelentett a lányaim, a felségem, és az időközben megbetegedett édesanyám támogatása.
 
Bodó Richárd: Gratulálok a Veszprémnek a kemény csatához. Nehéz szezonon vagyunk túl, az elmúlt egy hónapban erre készültünk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Óriási megtiszteltetés, hogy olyan játékossal játszhattam együtt, mint Jonas Kallman. Elsősorban neki és szurkolóinknak ajánlom ezt a győzelmet.
Egyéb
TAO-S TÁMOGATÁSOK: Határozat • Program • Veszprém Aréna
Statisztikák
Frissítve 2021.07.12.
Letöltés
 
BAJNOKSÁG (NB I)
A legjobb góllövő
Éles József       1606 Gól
NEMZETKÖZI KUPA
A legjobb góllövő
Perez Carlos       640 Gól
ÖSSZESEN
A legjobb góllövő
Éles József       2548 Gól
Névadó partnerünk
Kiemelt partnereink
Kiemelt partnereink
Balluff Kft. // Broadway Ticket Hungary Kft. // MKB Bank Zrt. // OMV Hungária Kft. // Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. // Ring Autó Kft. // UNI-CITY Betongyártó és Kereskedelmi Kft.
További támogatóink
3 for IT Kft. // Agroterm Kft. // Alarmtronic Kft. // Allegro Cafe Kft. // Balaton Ré-busz Kft. // Betekints Wellness és Konferenica Hotel // Continental Automotive Hungary Kft. // Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. // Cső-Kötő Kft. // Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft. // Debreczenyi és Társa Építésszervezési, Településtervezési, Tanácsadó Kft. // Elektro-Center Kft. // Geovol Kft. // Gépbér Színpad Kft. // Hor-Koll Kft. // Industrie Elektrik Villamosipari Kft. // Ingaforg Zrt. // Isotonic Kft. // JFT Kft. // Locargo Kft. // LV International Kft. // Maximál Zrt. // McDonald's veszprémi étterme // Mono-A Vill Kft. // MTD Hungária Kft. // Noa Építő Magyarország Kft. // Növényorvos 2005 Kft. // Nutri 8 Kft. // Oliva Hotel & Étterem // Original-Tech Kft. // Pharma Nord Kft. // Pol-S Kft. // Poli Computer PC Kft. // Practical Építőipari Kft. // Presenta Kft. // RKT-Security Hungary Kft. // S.I. 55 Kft. (Hotel Historia) // Solymár-Szalay Kft. // Tensi Tours Kft. // The Cube Kft. // Vesztergombi Pincészet // WOSS Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. // Zolamedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Elfelejtette jelszavát?