KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Balatonfüredi KSE - Telekom Veszprém 2021. 08. 14. 11:00
26 28 3 2 4 2 6 3
Közvetíti:

HC Vardar 1961
27
Telekom Veszprém
35
SEHA Liga
()
Sze. 06. Vasárnap, 20:30
Zadar
Lékai Máté ziccergóljával indult a SEHA – Gazprom Liga döntője a Vardar ellen. Corrales ott folytatta, ahol a pénteki Brest elleni mérkőzésen abbahagyta, egymás után kétszer nullázta le Kalarasht. A Vardar első találatára a 6. percig kellett várni, 1:4. A Vardar vezetőedzője két perccel később kénytelen volt időt kérni. A Vardar bár pontosabb lett a játékrész felére, és volt alkalom, amikor két gólra fel tudtak jönni, azonban a 7 a 6 elleni játékukban sok hiba csúszott be, és a Veszprém rendre lőtte az üreskapus gólokat. A szkopjei felzárkózás helyett ismét 4 góllal vezetett az „Építők”, 6:10. A Veszprém nagyon szép támadásokat vezetett, Stevche Alushovskinak muszáj volt kikérnie második idejét is, mert a Veszprém 7:13-ra vezetett a 20. percben. A védelmünk kiváló volt, és mögötte Corrales is kitett magáért. Az első félidő egyértelmű Veszprém előnyt és 12:15-ös vezetést hozott.
 
A második játékrész elején Nilsson és Manaskov brillírozott, előbbit tömték labdával a társak, és ki is használta a helyzeteit. A 40. percben 16:21-re vezetett a Veszprém. A 45. percben az utolsó idejét is kikérte a Vardar, miután kinyílt a veszprémi gólzsák, és hetet tettünk közé, 18:25. Lékai meglőtte 600. gólját, illetve a 39%-os Corrales védéseiből szép lerohanás gólokat szereztünk.  Tíz perccel a vége előtt hat gól volt az előnyünk, 22:28. Nagyjából az 55. perctől a biztos vezetés tudatában kicsit kiengedtünk, fellazult a védelem, de a győzelem egyáltalán nem forgott veszélyben. Történelmünk során harmadszorra nyertük meg a SEHA Ligát! A végeredmény 27:35. A torna legjobb játékosa Rodrigo Corrales lett, míg az All-Star csapatba kapuban szintén Rodrigo Corrales került, Gasper Marguc a legjobb jobbszélső lett, Jorge Maqueda a legjobb jobbátlövő, a legjobb beállósnak Andreas Nilssont válaszották, a legjobb védekező játékos pedig Blaz Blagotinsek lett!
HC Vardar 1961 – Telekom Veszprém 27:35 (12:15)
 
HC Vardar 1961: Ristovski, Cantegrel – Walczak 4, Jagurinovski 1, Dimitrioski 1, Gerorgievski 2, Dissinger 2, Jotic 4, Kalarash 6, Gadza, Cupic 3 (1), Taleski, Dibirov 1, Vujin 3, Vekic, Mishevski
 
Telekom Veszprém: Corrales – Manaskov 4, Yahia 3, Moraes 4, Nilsson 4, Marguc 1, Strlek 3 (1), Blagotinsek, Shishkarev 1, Nenadic 5, Maqueda 3, Lékai 4, Borozan 3
 
Hétméteresek: 1/1 ill. 2/1
Kiállítások: 10 perc ill. 4 perc
David Davis: Felkészülten érkeztünk, és célunk egyértelműen az volt, hogy győztesen fejezzük be a tornát. Megpróbált minket meglepni a Vardar, ezért le a kalappal előttük. Sajnos nem tudtunk annyira jól felkészülni a mai meccsre, ezért is teszteltünk több támadó és védő sémát is. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy ezt a győzelmet a Szurkolóinknak ajánljam, akik ma biztosan itt lettek volna, ha nincs világjárvány. Amíg erről van szó, szeretnék mindent megköszönni a családomnak, feleségemnek és a gyerekeimnek. A mérkőzésről – tisztában voltunk vele, hogy az egész találkozón harcolnunk kell, és így is tettünk. Jól kezdtük az első félidőt, ami szerintem a kulcsa volt a mai győzelemnek.
 
Gasper Marguc: Jól esik egyből egy címmel kezdeni a szezont, főleg egy ilyen kemény felkészülési időszak után. A megfelelő szintet hoztuk teljesítményben akkor, amikor igazán szükség volt rá, ez pedig az első félidő eleje. Ez segített hamar átvenni az irányítást. Úgy gondolom, hogy kiváló csapatunk van, és egy remek idény áll előttünk.
 
Stevche Alushovski: Megpróbáltuk a 7 a 6 elleni játékot alkalmazni, és lehetőleg ezzel meglepni őket. tudtuk, hogy mennyire halálos a letámadásuk, és hogy milyen gyorsan váltanak egy jó védekezésből támadásba. Megérdemelt a győzelmük, hiszen jobb csapatuk van, nagyobb kerettel és jobb minőségű egyénekkel.
 
Borko Ristovski: Megérdemelten győzött a Veszprém. Sok új játékosunk van, és szemmel láthatóan időre van még szükségünk, hogy egy irányba húzzuk a szekeret. Ez a torna felhívta a figyelmünket, hogy min kell még dolgoznunk a jövőben, és ha sikerül, szerintem egy jó szezont játszhatunk. Ma megmutattuk, hogy nem felemelt kézzel érkeztünk a döntőre. A sportban küzdened kell minden percben, az utolsó sípszóig, nem számít ki áll veled szemben a pályán. Úgy érzem, hogy jobb teljesítményre is képesek lehettünk volna ma, de csak ennyink volt. Ismétlem, megérdemelten utazik a kupa Veszprémbe!
Egyéb
TAO-S TÁMOGATÁSOK: Határozat • Program • Veszprém Aréna
Statisztikák
Frissítve 2021.07.12.
Letöltés
 
BAJNOKSÁG (NB I)
A legjobb góllövő
Éles József       1606 Gól
NEMZETKÖZI KUPA
A legjobb góllövő
Perez Carlos       640 Gól
ÖSSZESEN
A legjobb góllövő
Éles József       2548 Gól
Névadó partnerünk
Kiemelt partnereink
Kiemelt partnereink
Balluff Kft. // Broadway Ticket Hungary Kft. // MKB Bank Zrt. // OMV Hungária Kft. // Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. // Ring Autó Kft. // UNI-CITY Betongyártó és Kereskedelmi Kft.
További támogatóink
3 for IT Kft. // Agroterm Kft. // Alarmtronic Kft. // Allegro Cafe Kft. // Balaton Ré-busz Kft. // Betekints Wellness és Konferenica Hotel // Continental Automotive Hungary Kft. // Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. // Cső-Kötő Kft. // Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft. // Debreczenyi és Társa Építésszervezési, Településtervezési, Tanácsadó Kft. // Elektro-Center Kft. // Geovol Kft. // Gépbér Színpad Kft. // Hor-Koll Kft. // Industrie Elektrik Villamosipari Kft. // Ingaforg Zrt. // Isotonic Kft. // JFT Kft. // Locargo Kft. // LV International Kft. // Maximál Zrt. // McDonald's veszprémi étterme // Mono-A Vill Kft. // MTD Hungária Kft. // Noa Építő Magyarország Kft. // Növényorvos 2005 Kft. // Nutri 8 Kft. // Oliva Hotel & Étterem // Original-Tech Kft. // Pharma Nord Kft. // Pol-S Kft. // Poli Computer PC Kft. // Practical Építőipari Kft. // Presenta Kft. // RKT-Security Hungary Kft. // S.I. 55 Kft. (Hotel Historia) // Solymár-Szalay Kft. // Tensi Tours Kft. // The Cube Kft. // Vesztergombi Pincészet // WOSS Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. // Zolamedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Elfelejtette jelszavát?