KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Telekom Veszprém - Grundfos Tatabánya 2020. 08. 05. 18:00
2627324252
Telekom
TippMix
2020. Máj. 28. Csütörtök, 11:34
Általános hírek

Interjú Császár Gáborral

 
Korábbi irányítónk, Császár Gábor remek szezonon van túl, hiszen bár csapata a Bajnokok Ligája D-csoportjának utolsó helyén végzett, ő maga 51 góllal a Kadetten Schaffhausen legjobbja volt. Csaszit a kinti helyzetről kérdeztük, és elmondta véleményét a BL befejezéséről is.
 
 
Hogy vagytok? Hogyan vészeltétek át a karantén idejét, és egyáltalán milyen volt kint a helyzet?
Az az igazság, hogy hirtelen jött ez a rossz és nehéz helyzet. Az első néhány hétben nagyon élveztem, mert sok volt a tennivaló ebben az évben, mivel az aktív pályafutás mellett edzőködöm is. Végre rengeteg időt tudtam tölteni a családdal, de azért meg is fogott egy picit, mert ez a hirtelen váltás nem volt egyszerű. Nem éreztük kint, hogy bármi is történne. Szóltak a klubtól, hogy nincs edzés, nincs csarnoklátogatás, és ne is találkozzunk egymással, szóval a bevásárláson kívül otthon voltunk végig. Ezen az észak-svájci részen szerencsére nagyjából csak 70 fertőzött és egy-két haláleset volt. Ezt a régiót nem igazán érintette a vírus, szóval személy szerint nem sokat éreztem az egészből, meg persze nem is az én korosztályom az igazán veszélyeztetett. Ettől függetlenül nem örültem volna, ha megfertőződünk. Igazából ennyi volt kint, átálltunk arra, hogy a két gyönyörű gyermekünkkel foglalkoztunk. Nem volt egyszerű az sem, 100%-ban apukának lenni. (nevet)
 
Mivel töltöttétek az időt, amíg otthon kellett maradnotok?
Szerencsére március végén és április elején nagyon jó idő volt nálunk, gondolom Magyarországon is. Vettünk biciklit a családnak, a legkisebbet betettük egy ilyen utánfutó szerűségbe, sokat mentünk. Én elkezdtem készülni egy félmaratonra, szóval sokat futottam. Emellett próbáltunk tanulni, és felvenni azt a ritmust, amivel könnyebben át lehetett vészelni ezt az időszakot. Mondjuk most már azért elég volt. Kellene egy kis változás, hogy valami kimozdítson ebből a néhány hónapból. Két vagy három hete elindult az ovi itt Svájcban, szóval egy kicsit most már könnyebb.
 
 
Elég jó szezonod volt Schaffhausenben. Hogyan értékelnéd?
Más helyzet itt a karrier vége felé járni. Egyelőre lekopogom, bár szenvedtem néhány dologgal a szezonban, de összességében fitt vagyok, és most, hogy még van egy év a szerződésemből, úgy érzem, még inkább az akarok lenni. Ez egy extra motiváció. Lehet, ez az utolsó, lehet, hogy tudok még játszani pár évet, attól függ milyen lehetőségek jönnek. Élveztem ezt az idényt. Meglehet, hogy utoljára játszottam a Bajnokok Ligájában, hiszen változik a rendszer. Nagyon remélem, hogy el tud kezdődni a szezon rendesen, mert országon belül nem lesznek problémák az utazással, de a nemzetközi dolgokkal még lesznek kérdőjelek szeptemberben. Igazából egyre jobban élvezem a sportot, valószínűleg azért, mert tudom, hogy nemsokára vége lehet. Kicsit fejben kell rendbe tennem a dolgokat, hogy ne azzal foglalkozzak, hogy mikor lesz vége, hanem hogy élvezzem, amíg tart.
 
Mit szólsz az EHF döntéséhez, ahogyan lezárták ezt a szezont?
Azt hiszem, nehéz okosnak lenni. Valahogy úgy fogalmaztam meg magamnak, hogy ha én Veszprém játékos lennék, vagy edző, vagy éppen csak a VIP-szektorban nézném a mérkőzéseket, akkor nagyon boldog lennék, hogy a csapatom ott van a Final4-ban, úgy, hogy nem kell több meccset játszani, és nincs meg a lehetőség arra, hogy kiessen a csapat. Viszont, ha a Szeged helyében lennék, akkor azt mondanám, hogy nem fair ez a szituáció. Szerintem ez egy olyan döntés, amivel nem igazán lehet mit kezdeni, csak elfogadni mindenkinek. Nekem kézilabda játékosként, rajongva a sportért, ez egy plusz, hogy láthatok december végén és május végén is egy Final4-t. Ha játékos lennék valamelyik csapatban, biztosan megfordulna a fejemben, hogy elképesztően nehéz év lesz, ha mindent sikerült megrendezni. Olimpiai selejtező, világversenyek, talán még olimpia is, két Final4, és mondjuk még egy Bundesligát is végig tolni. Biztos lesznek furcsa megoldások, amik nem tetszenek majd mindenkinek. Én csak azt remélem, hogy valamennyire óvni fogják a játékosokat, mert szerintem ebben az erőltetett menetben könnyen meg lehet sérülni.
 
 
Egyéb
TAO-S TÁMOGATÁSOK: Határozat • Program • Veszprém Aréna
Statisztikák
Frissítve: 2020.03.11.
Letöltés
 
BAJNOKSÁG (NB I)
A legjobb góllövő
Éles József      1606 gól
NEMZETKÖZI KUPA
A legjobb góllövő
Perez Carlos      640 gól
ÖSSZESEN
A legjobb góllövő
Éles József      2548 gól
Névadó partnerünk
Kiemelt partnereink
Duna aszfalt
Euronics Veszprém
2Rule
Seat
Szerencsejáték Zrt.
UniCity
Euroaszfalt
Veszprém Város
Via vin
Jysk
Kiemelt partnereink
Balluff Kft. // Broadway Ticket Hungary Kft. // MKB Bank Zrt. // OMV Hungária Kft. // Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. // Ring Autó Kft. // UNI-CITY Betongyártó és Kereskedelmi Kft. // VEMÉVSZER Építő- és Szerelőipari Kft.
További támogatóink
3 for IT Kft. // Agroterm Kft. // Alarmtronic Kft. // Allegro Cafe Kft. // Balaton Ré-busz Kft. // Betekints Wellness és Konferenica Hotel // Continental Automotive Hungary Kft. // Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. // Cső-Kötő Kft. // Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft. // Debreczenyi és Társa Építésszervezési, Településtervezési, Tanácsadó Kft. // Elektro-Center Kft. // Geovol Kft. // Gépbér Színpad Kft. // Hor-Koll Kft. // Huawei Technologies Hungary Kft. // Industrie Elektrik Villamosipari Kft. // Ingaforg Zrt. // Isotonic Kft. // JFT Kft. // Locargo Kft. // LV International Kft. // Maximál Zrt. // McDonald's veszprémi étterme // Mono-A Vill Kft. // MTD Hungária Kft. // Noa Építő Magyarország Kft. // Növényorvos 2005 Kft. // Nutri 8 Kft. // Oliva Hotel & Étterem // Original-Tech Kft. // Pharma Nord Kft. // Pol-S Kft. // Poli Computer PC Kft. // Practical Építőipari Kft. // RKT-Security Hungary Kft. // S.I. 55 Kft. (Hotel Historia) // Solymár-Szalay Kft. // Tensi Tours Kft. // The Cube Kft. // Vesztergombi Pincészet // WOSS Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. // Zolamedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Betekints Wellness és Konferenica Hotel
Huawei Technologies Hungary Kft.
INWeb Solutions Informatikai Kft.
Locargo Kft.
Nutri 8 Kft.
MakeIt
Broadway Ticket Hungary Kft.

Elfelejtette jelszavát?